Timbre cu specii de animale și plante pe cale de dispariție, emise de ONU și România

Administrația Poștală a ONU a emis 12 timbre cu specii de animale și plante care se află pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Emisiunea s-a făcut în parteneriat cu Romfilatelia (instituția care emite timbre şi efecte poștale românești) și în România vor fi disponibile patru astfel de timbre.

specii pe cale de dispariție
foto: www.romfilatelia.ro

De peste 20 de ani, Administrația Poștală a ONU emite astfel de timbre, care ilustrează unele dintre speciile protejate de CITIES (Convenţia privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariție). Acțiunea are scopul de a sublinia necesitatea protejării speciilor de animale și plante pe cale de dispariție din întreaga lume. 

Potrivit Romfilatelia, „este introdusă în circulaţie, în premieră, emisiunea comună România – Administraţia Poştală a ONU, intitulată SPECII PERICLITATE, pentru a supune atenţiei situaţia extremă în care se află anumite specii”.

Cele patru specii ilustrate pe timbrele din România prezentate  sunt incluse în sfera de protecţie a CITES, Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie. Acestea sunt: Acvila de câmp (Aquila heliaca), Şoimul de iarnă (Falco columbarius), Vidra (Lutra Lutra) și Morunul (Huso Huso). Timbrele valorează 16 lei (morun), 2,20 lei (acvila de câmp),  2,50 lei (șoimul de iarnă) și 2,70 lei (vidra).

specii pe cale de dispariție
foto: www.romfilatelia.ro

 

Timbrele ONU cu cele 12 specii sunt disponibile în limbile engleză, franceză și germană și printre speciile pe cale de dispariție ilustrate se numără  peștele-înger (scalarul), Bobab-ul sau Capra Caucaziană.

 

Proiectul filatelic a fost lansat simultan la sediile centrale ale Organizaţiei Naţiunilor Unite de la Geneva, Viena şi New York. Ceremonia de lansare va avea loc în aceeaşi zi, şi în deschiderea Târgului Internaţional de Timbre de la Essen, Germania.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri