Tehnologia care ajută natura: camerele video cu AI identifică braconierii

Braconajul animalelor este în creștere în lume, deoarece încă există cerere pentru fildeș, blanuri, piei și multe altele pentru valoarea lor financiară. Tehnologiile anterioare au încercat să captureze braconierii prinşi asupra faptului, dar adesea au eșuat deoarece braconierii au putut să detecteaze și să evite tehnologia de urmărire.

Dar, gigantul tech Intel lansează un sistem inteligent de camere care se bazează pe frecvențe radio și inteligență artificială pentru a prinde infractorii și a salva viața sălbatică.

Această tehnologie a fost prezentată la cel mai mare târg de tehnologie CES 2019, care a avut loc la începutul lunii la Las Vegas.

Noul produs TrailGuard de la Intel propune camere cu inteligență artificială pentru a opri braconierii. Fiecare cameră este ascunsă în zonele naturale unde braconajul este frecvent. Aparatele foto utilizează senzori de mișcare care, odată declanșați, pornesc camerele pentru a începe înregistrarea activității din apropiere.

Pedepsele pentru braconaj, majorate până la 7 ani de închisoare

Deoarece camerele folosesc inteligența artificială, pot face diferența dintre mișcarea, să zicem, a unui animal sau a vântului și a unei activități specifice umane, cum ar fi limbajul corpului sau îmbrăcămintea.

La CES 2019, aceste camere au fost instalate într-o zonă întunecată, proiectată să imite natura. Chiar dacă păşeşti încet şi cu atenție, nu poţi păcăli aceste camere inteligente. În lumina scăzută, este aproape imposibil să găsești camerele foto și, pentru că rulează pe frecvențe radio, braconierii nu pot să le identifice și să le evite. Dar înregistrările captează o imagine clară a braconierilor, facilitând astfel munca autorităților să îi prindă și să salveze mai multe animale.

spot_img

Ultimele știri