Sydney impune restricții de apă în această sâmbătă pentru prima dată într-un deceniu din cauza secetei

Oraşul Sydney a anunţat marţi primele restricţii majore la consumul de apă din ultimul deceniu, impuse pentru a face faţă unei crize severe provocate de seceta care afectează continentul australian.

Guvernul statului australian New South Wales a declarat că zona Sydney se confruntă cu una din cele mai grave penurii de apă din anii 1940 şi a precizat că restricţiile vor rămâne în vigoare până săptămâna viitoare. 

Ministrul australian al infrastructurii, Melinda Pavey, a afirmat că este vorba despre o „secetă record”. 

Locuitorii din Sydney riscă o amendă de 220 de dolari australieni (136 euro) dacă îşi udă grădinile, în timp ce companiile sunt pasibile de o amendă de 550 de dolari australieni. 

Ofițeri delegați vor patrula pe străzi și pot emite amenzi, dar va exista o perioadă de grație de trei luni începând de sâmbătă.

Toate furtunurile trebuie să fie echipate cu o duză de declanșare sau cu un dispozitiv de prindere care are un întrerupător instantaneu și pot fi folosite numai pentru grădini înainte de ora 10:00 sau după ora 16:00.

„Practic, cu lipsa ploii, cu cele mai mici intrări în depozitele de apă din Sydney din 1940, Guvernul a ajuns la decizia că este mai bine să impună restricții de apă”, a declarat Ministrul Apelor, Melinda Pavey.

Udarea suprafețelor dure, cum ar fi trotuarele și căile de acces, va fi interzisă, la fel și utilizarea sistemelor de aspersoare.

Spălarea mașinii trebuie făcută cu ajutorul unei găleți sau prin utilizarea unui furtun cu o duză de declanșare.

Anul acesta, în Australia s-a înregistrat cea mai călduroasă vară (decembrie-februarie) de la debutul înregistrărilor meteorologice. 

Gestionarea resurselor de apă este un subiect dezbătut de mai multe ori în timpul campaniei pentru alegerile din 18 mai, în special din cauza emoţiei provocate la începutul anului de moartea a peste un milion de peşti în bazinul Murray-Darling, un vast sistem de fluvii şi râuri din sud-estul Australiei. 

Autorităţile au declarat că tragedia s-ar fi produs din cauza nivelului scăzut al râurilor, o situaţie provocată de secetă dar şi de consumul excesiv de apă din acestea.

Cea mai mare parte din zone metropolitană Sydney este afectată de secetă, în timp ce majoritatea statului este sub secetă puternică.

Guvernul a încercat deja să sporească nivelurile de apă din Sydney anul acesta.

Acesta a apelat la centrala de desalinizare a orașului din Kurnell, când nivelul barajelor a atins 60% în ianuarie.

Ultimele restricții privind apa au fost ridicate la Sydney în iunie 2009.

spot_img

Ultimele știri