Primul supermarket britanic care va renunța la sclipiciul din produsele proprii

Un lanț de supermarketuri din Marea Britanie a anunțat că, până la Crăciunul din 2020, va elimina sclipiciul din toate produsele de unică folosință, marcă proprie. Printre acestea se numără felicitările, florile, plantele și etichetele.

Primul supermarket britanic care va renunța la sclipiciul din produsele proprii

Waitrose este primul lanț mare de magazine din Marea Britanie care anunță acest pas, din grijă față de mediu.

„Să reducem impactul pe care îl are plasticul asupra mediului este o chestiune de care clienților noștri le pasă”, a declarat pentru The Telegraph Tor Harris, șeful departamentului de sănătate și agricultură de la Waitrose & Partners. „În timp ce este important să eliminăm sclipiciul, vom găsi alte modalități prin care să ne asigurăm că produsele noastre strălucesc de Crăciun și în tot restul anului”.

Acesta a mai adăugat că trei pătrimi din produsele proprii pentru Crăciunul din acest an au fost deja fără sclipici. În plus, în octombrie, mai multe lanțuri de magazine din Marea Britanie au făcut eforturi pentru a reduce sclipiciul din produse, din rațiuni de mediu. Printre acești retaileri se numără Paperchase, Next, Debenhams, John Lewis, M&S și Sainsbury.

Motivul tuturor este că microplasticul, inclusiv sclipiciul, ajunge în oceanele lumii, este mâncat de pești și sfârșește prin a fi ingerat de oameni.

luxuriante.ro

Sclipiciul este făcut din bucăți foarte mici de plastic care nu se degradează și care, atunci când este spălat, ajunge în sistemul de canalizare, precum și în râuri și mări. Mai mult de atât, produsele pe care este aplicat sclipiciul nu pot fi reciclate.

„Retailerii au înțeles cât de important este pentru clienții lor să lupte față de poluare, să-l elimine atunci când e posibil și să se asigure că toate ambalajele sunt reciclabile”, a declarat David Bolton, consultant la British Retail Consortium. „Retailerii s-au mobilizat deja să elimine sclipiciul din produsele cosmetice înainte ca legea să le ceară asta, pentru că plasticul ajunge direct în apă. Industria analizează cum pot fac produsele care conțin sclipici cât mai prietenoase cu mediul posibil”.

[box type=”info” align=”aligncenter” class=”2″ ]Plasticul din mare

  • 300 de milioane de tone de plastic sunt produse la nivel mondial anual
  • 12% din această cantitate este reciclată
  • 11.000 de bucăți de microplastic sunt ingerate de oameni pe an din fructele de mare
  • 780.000 de bucăți de microplastic vor fi ingerat oamenii până la sfârșitul secolului dacă trendul continuă[/box]

experiențe lucruri crăciun

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri