Patru tone de deseuri, colectate in pas de dans

Peste 4000 de kilograme de deseuri au fost colectate selectiv de participantii la Festivalul Peninsula, organizat la Targu Mures.

De-a lungul a patru zile, 80.000 de oameni s-au integrat in atmosfera incendiara a festivalului.

Muzica si dansul nu au anulat insa spiritul civic. Spectatorii au utilizat cele 14 puncte de colectare selectiva puse la dispozitie de Eco-Rom Ambalaje, in parteneriat cu organizatorii festivalului.

In perioada evenimentului de la Targu Mures, 23-26 august, „peninsularii” au colectat selectiv 4044 kilograme de deseuri de ambalaje, dintre care 2944 kilograme de plastic, 620 kg de hartie – carton si 480 de kilograme de metal.

Peste 5000 de spectatori premiati pentru colectare selectiva

Sub sloganul „Colectarea Selectiva Rullz”, Eco-Rom Ambalaje a provocat „peninsularii” la cateva probe eco distractive. Astfel, pentru un metru de pahare predat, participantii puteau inchiria o bicicleta. Pentru un metru si jumatate de pahare, acestia primeau un tricou realizat exclusiv din materiale reciclate, iar in schimbul a 10 deseuri de ambalaje predate, tinerii primeau dreptul de a participa la roata reciclarii, unde puteau castiga o bratara.

Printre premiati s-a remarcat si fostul ministru al mediului, Laszlo Borbely. Acesta a fost recompensat cu un tricou negru, cu inscriptia „Colectarea Selectiva Rullz” si a facut o plimbare cu o bicicleta Eco-Rom.

„Ne bucuram ca tinerii sunt tot mai deschisi activitatilor ce promoveaza un comportament responsabil fata de mediu, cum este colectarea selectiva. Participantii la cea de-a zecea editie a festivalului Peninsula ne-au confirmat inca o data ca tinerii inteleg importanta majora pe care o are pentru mediu gestul simplu de a a pune deseurile de ambalaje din plastic si metal in containerul galben sau deseurile de hartie -carton in cel albastru. Intentionam sa ne implicam si pe viitor in evenimente dragi lor pentru a-i incuraja sa continue si sa transforme gestul de a colecta selectiv intr-un obicei”, a declarat Lorita Constantinescu, director Comunicare si Relatii Publice Eco-Rom Ambalaje.

Cei mai buni colectori au fost la B’estfest

Eco-Rom Ambalaje a fost prezenta cu serviciul de colectare selectiva la toate marile concerte si festivaluri ale acestui an: Linkin Park – 1349 de kilograme de deseuri (936 de kilograme de plastic si 413 kilograme de hartie – carton), B’estfest – 3800 kilograme (1500 kilograme de plastic, 2300 kilograme de hartie – carton), Ursus Evolution – 800 kilograme (700 kilograme de plastic si 100 de kilograme de hartie – carton), Lady Gaga – 2800 kilograme de deseuri (800 de kilograme de plastic, 2000 de kilograme de hartie – carton).

In total, de la inceputul anului 2012 s-au colectat selectiv si s-au trimis la reciclare peste 8700 de kilograme de deseuri de ambalaje, dintre care 3936 kilograme de ambalaje din plastic si 4813 kilograme de ambalaje din hartie si carton.

ECO – ROM AMBALAJE S.A. este o organizatie infiintata la sfarsitul anului 2003 de un grup de companii care activeaza in Romania si care au luat initiativa implementarii sistemului ”Der Grune Punkt” (Punctul Verde) in tara noastra. Sistemul are ca scop indeplinirea obligatiilor de reciclare ce revin producatorilor care pun pe piata produse ambalate.

Membrii fondatori sunt Argus, Ball Packaging Europe, Chipita Romania, Coca-Cola HBC Romania, Heineken, Mars Romania, Munplast, PepsiCo Romania, Romaqua Group Borsec, Tetrapak, Unilever si Titan. Acestora li s-au alaturat, in anul 2011, Bergenbier, Tymbark si Ursus.

Eco-Rom Ambalaje a inceput activitatea in 2004 cu 81 de companii care au aderat la sistemul companiei. La finalul anului 2011 avea in portofoliu 2.301 de companii.
Sistemul de colectare selectiva a deseurilor de ambalaje vizeaza atat agentii economici, cat si populatia, contribuind semnificativ la realizarea tintelor de colectare si reciclare impuse Romaniei de Uniunea Europeana.

La finalul anului 2011, un numar de aproximativ 5 milioane de locuitori din 240 de localitati (cu 60% mai multe localitati decat anul anterior) aveau acces la sistemul de colectare selectiva dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje.

Mihai Diac
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri