HP a reciclat in 20 de ani 200.000 de tone de cartuse

Hewlett-Packard (HP) a reusit in 20 de ani sa recicleze 200.000 de tone de cartuse prin programul Planet Partners, lansat in 1991.

Astfel, de la lansarea acestui program si pana la finele anului trecut HP cantitatea de cartuse reciclatede HP echivaleaza cu 389 de milioane de cartuse LaserJet sau de cerneala.

De asemenea, din 2005, HP utilizeaza in mod frecvent plasticul recuperat din propriile cartuse impreuna cu plastic recuperat din alte obiecte de uz curent, cum ar fi sticle, pentru a produce produse noi, inclusiv cartuse noi. Compania a patentat chiar si noi proceduri prin care poate folosi pana la 70% plastic reciclat intr-un cartus cu cerneala si pana la 25% intr-unul laser.

In acest mod, HP combina plasticul reciclat, utilizat strict pentru realizarea carcasei cartuselor, cu elemente noi de importanta majora in procesul de imprimare, cum ar fi tonerul sau cilindrul fotosensibil, astfel incat sa asigure ca mecanismul de imprimare din interiorul echipamentelor functioneaza in parametri optimi.

De cand a initiat acest proces, HP a produs peste 1 miliard de cartuse originale si intentioneaza sa mareasca aceasta cantitate in urmatorii ani. in plus, pana la finalul anului, obiectivul companiei este sa foloseasca 45,000 de tone de plastic reciclat in cartusele sale.

Planet Partner, program unicat de reciclare

Lansat in 1991, programul Planet Partners consta intr-un sistem complet gratuit prin care clientii companiei pot sa returneze si sa recicleze cartusele originale HP, fie ele de cerneala, fie laser, in unitati de reciclare certificate ISO 14001.

Disponibil in peste 50 de tari din lume, inclusiv in Romania, Planet Partners poate fi accesat de oricine, oricand, Avantajul principal este ca aceste cartuse pot fi ridicate de reprezentantii companiei de oriunde din tara, fara exceptie, de unde vor fi transportate la unitati proprii de reciclare din Franta, pentru cartusele cu toner, sau Germania, pentru cartusele cu cernela.

Tehnologii proprietare patentate sunt folosite pentru a sorta si marunti materialele, separandu-le pe diferite categorii: plastic, metale sau reziduuri de cerneala sau toner, reducandu-le la stadiul de materii prime. Materialele ramase, precum si cerneala sau tonerul rezidual, sunt utilizate pentru recuperarea energiei, compensand consumul de combustibil fosil sau sunt eliminate intr-un mod responsabil din punct de vedere ecologic.

Foto: rpn.baumpub.com

Cosmin Zaharia

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri