GSK instruieste "Pelicanii sanitari"

Locuitorii Deltei Dunarii au beneficiat in ultimele zile de un nou program medical, organizat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu sprijinul GlaxoSmithKline (GSK) Romania.

Lectii de prim-ajutor cu specialisti SMURD

In cadrul proiectului “Pelicanii sanitari”, peste 100 de copii si 14 adulti din comuna C.A. Rosetti au beneficiat in aceste zile de lectii de acordare a primului ajutor sustinute de specialistii SMURD. Participantii la aceste cursuri s-au constituit in echipe de interventie rapida in caz de urgenta, denumite “Pelicanii sanitari”.

De asemenea, scolile din C.A. Rosetti, Letea si Periprava au fost dotate cu truse de prim ajutor, materiale didactice si carti pentru activitatile de educatie pentru sanatate, in urma unei donatii in valoare de 15.000 de euro realizata de GSK Romania.

Proiectul “Pelicanii sanitari” face parte dintr-o initiativa mai ampla, denumita “Sanatatea copiilor din Delta Dunarii”, care se deruleaza de la sfarsitul anului 2011. Ea este destinata comunitatilor izolate din Delta. Proiectul "Pelicanii sanitari" isi propune sa raspunda unora dintre cele mai stringente probleme mentionate in Delta Warning Report 2012 – Raportul de evaluare a starii de sanatate a copiilor din Delta Dunarii – realizat in noiembrie 2011 de Asociatia Salvati Dunarea si Delta cu sprijinul GSK Romania. Aceste probleme sunt lipsa resurselor pentru activitatile de educatie pentru sanatate si accesul dificil la cabinetele medicale si la serviciile medicale de urgenta.

In acest context, pana la inceputul anului scolar 2012-2013, inca 11 scoli din comunele Ceatalchioi, Crisan, Pardina, Chilia Veche, Maliuc, Mahmudia si Sfantu Gheorghe vor fi dotate cu truse de prim ajutor, mulaje si planse didactice, carti de specialitate si atlase utile in cadrul activitatilor de educatie pentru sanatate.

Proiectul a fost sustinut si de campania media “In realitate esti mai bun”, semnata de Asociatia Salvati Dunarea si Delta si de Fundatia pentru SMURD, impreuna cu Realitatea TV si sustinuta de GSK Romania.

Sprijin financiar de peste 62.000 de euro

Sprijinul financiar al GSK Romania a totalizat pana acum peste 62.000 de euro, la care s-au adaugat donatii in produse precum si expertiza specialistilor companiei, in domeniul medical si de comunicare.

”Implicarea noastra in proiectul Pelicanii sanitari este o continuare fireasca a faptului ca suntem alaturi de copiii Deltei inca de anul trecut, in programul prin care ne propunem sa imbunatatim starea de sanatate a acestora. Raportul Delta Warning Report 2012 – realizat la finele anului 2011 si prin care a fost evaluata starea de sanatate a copiilor din Delta Dunarii a aratat ca una dintre principalele nevoi ale oamenilor din aceasta zona izolata a tarii este cea de educatie in sanatate, prin urmare am sustinut si vom continua sa ne implicam in sustinerea acestei componente absolut esentiala pentru sanatatea comunitatii din Delta Dunarii”, explica Andreia Cucu, communication manager GSK Romania.

“Oamenii Deltei asigura viitorul Deltei, iar copiii existenta ei pe termen lung. Ma bucur ca avem parteneri de mare incredere, ceea ce ne da o speranta ca demersurile noastre nu sunt in zadar. Daca si statul nostru s-ar implica in recuperarea acestui patrimoniu, Delta Dunarii ar avea o sansa in plus de supravietuire”, spune Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Asociatia Salvati Dunarea si Delta (SDD) este o organizatie neguvernamentala de protectia mediului, cu o activitate de peste opt ani. De asemenea, asociatia are o activitate sustinuta si in domenii conexe protectiei mediului, avand in portofoliu proiecte care vizeaza dezvoltarea durabila, dezvoltare comunitara locala, managementul deseurilor, economie sociala si dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare si constientizare cu privire la protejarea mediului, precum si antreprenoriat social.

GlaxoSmithKline (GSK) este una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare si dezvoltare.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri