Angajatii Ministerului Internelor colecteaza selectiv deseurile

Angajatii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) colecteaza separat deseurile in scopul valorificarii lor. Institutia s-a alaturat, in aceasta dimineata, campaniei de promovare a colectarii selective in institutiile publice – ,,Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv”.

Campania urmareste cresterea gradului de informare si de constientizare a angajatilor si a cetatenilor cu privire la avantajele colectarii selective si a managementului deseurilor.

Evenimentul s-a desfasurat astazi, la sediul MAI si face parte din campania de promovare a Legii 132/2010, initiata de Comisia pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor, Asociatia Green Revolution, Garda Nationala de Mediu, Asociatia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), Eco-Rom Ambalaje S.A. si Asociatia Green Area.

In cadrul actiunii de astazi, initiatorii campaniei au pus la dispozitia angajatilor ministerului materiale de comunicare si informare: ghid si plan de masuri necesare implementarii legii 132/2010, precum si postere si flyere.

Sprijin informativ pentru angajati

,,Colectarea selectiva obligatorie este un pas inainte in asumarea unui comportament responsabil fata de resursele naturale. Legea privind colectarea selectiva obliga toti cei 1.300.000 de functionari din institutiile publice sa colecteze selectiv hartia, plasticul, sticla si metalul pentru a fi revalorificate”, a declarat Sulfina Barbu, Presedintele Comisiei pentru Administratie Publica, Amenajarea Teritoriului si Echilibru Ecologic din Camera Deputatilor.

Campania ,,Legea 132/2010 – Institutiile publice colecteaza selectiv” a fost initiata in septembrie 2010 pentru a aduce un sprijin informativ angajatilor si persoanele desemnate cu colectarea selectiva in institutiile publice. Responsabilii primesc un kit de comunicare ce cuprinde: mesh stradal, ghid (brosura de 12 pagini) cu sfaturi practice, text mailing pentru angajati, postere si flyere.

Kitul, in varianta online si printabila, poate fi gasit pe pagina de internet a Asociatiei Green Revolution.

Legea 132/2010 este si o masura de sprijinire a aplicarii in Romania a Directivei 2008/98/CE a Parlamentului European privind deseurile, care prevede ca statele membre sa isi organizeze sisteme de colectare selectiva a deseurilor, obiectivul fiind atingerea tintei de minimum 50% reciclare a deseurilor, fixata statelor membre pana in 2020.

Raluca Petrescu

Cititi si:

A inceput campania de colectare selectiva in institutiile publice

Functionarii, obligati sa arunce gunoaiele selectiv

Institutiile statului, obligate la colectare selectiva

spot_img

Ultimele știri