7 probleme in alimentarea electrica

Schneider Electric Romania evidentiaza 7 tipuri de probleme legate de alimentarea electrica, multe dintre misterele defectiunilor tehnice, ale timpilor de nefunctionare, ale software-ului si ale coruperilor de date fiind rezultatele unei alimentari electrice defectuoase.

„Posibilitatea de a vorbi eficient despre energie, facand diferenta dintre o intrerupere si un soc de supratensiune oscilatorie, ne poate influenta in mod pozitiv deciziile de cumparare in ceea ce priveste dispozitivele de corectare a alimentarii electrice. O greseala de comunicare poate avea consecinte grave atunci cand se achizitioneaza un dispozitiv pentru corectie care nu vine in intampinarea nevoilor clientilor, printre care se numara timpi de nefunctionare, pierderi banesti sau chiar defectiuni ale echipamentelor”, afirma Mirela Danciu, vicepresedinte IT Business, Schneider Electric Romania, citata intr-un comunicat al companiei.

1.Socuri de supratensiune

Socurile de supratensiune accidentale reprezinta evenimente bruste de crestere a tensiunii si/sau ale curentului intr-o directie pozitiva sau negativa. Aceste socuri sunt cele la care se refera majoritatea persoanelor atunci cand spun ca au experimentat o supratensiune sau o pana de curent. Pentru a descrie socurile de supratensiune au fost folositi diferiti termini, precum varf de tensiune, distorsiune, pana de curent . O supratensiune oscilatorie reprezinta o schimbare brusca in starea stabila a tensiunii unui semnal, atat pe partea pozitiva, cat si pe cea negativa a undei, osciland cu frecventa naturala a sistemului.

2. Intreruperi

O intrerupere presupune pierderea completa a tensiunii de alimentare sau a curentului de sarcina. In functie de durata sa, o intrerupere poate fi instantanee, momentana, temporara sau sustinuta. Cauzele intreruperii pot varia, dar de cele mai multe ori, sunt rezultatul unei daune provocate retelei de alimentare, cum ar fi cele cauzate de fulgere, vanturi puternice, zapezi, gheata pe firele de tensiune ori de animale, copaci sau accidente de masina.

3. Subtensiune

Subtensiunea reprezinta o reducere a voltajului AC la o frecventa prestabilita pentru o durata cuprinsa intre 0,5 cicluri si 1 minut. Subtensiunile sunt cauzate, de regula, de erori de sistem, dar, adeseori, pot fi si rezultatul actionarii unor echipamente care absorb curenti de valoare foarte mare la pornire. яндекс.

4. Supratensiune

Supratensiunea este inversul subtensiunii si reprezinta o crestere a tensiunii alternative pe o durata cuprinsa intre 0,5 cicluri si 1 minut.

5. Distorsiune a formei de unda

Exista cinci tipuri principale de distorsiuni ale formei de unda.

6. Fluctuatii de tensiune

O fluctuatie de tensiune este o variatie sistematica a undei de tensiune electrica sau o serie de schimbari aleatorii ale valorii tensiunii, de mici dimensiuni, adica intre 95 si 105% fata de nominal, la o frecventa scazuta, de regula sub 25 Hz. Orice sarcina care prezinta variatii de curent semnificative poate cauza fluctuatii de voltaj.

7. Variatii de frecventa

Variatia frecventei este extrem de rar intalnita in cazul utilizarii sistemelor de alimentare stabile, in special, sistemele interconectate intre ele. Variatiile de frecventa pot face ca un motor sa functioneze mai repede sau mai incet pentru a se adapta la frecventa tensiunii de alimentare.

Locul 26, in topul „Celor mai sustenabile 100 de corporatii la nivel global”

Schneider Electric s-a plasat de curand pe locul 26 in topul „Celor mai sustenabile 100 de corporatii la nivel global”, realizat de revista “Corporate Knights”.”Plasarea Schneider Electric in topul ne incurajeaza sa continuam abordarea noastra ce vizeaza dezvoltarea durabila, bazata pe o viziune certa a intereselor lumii noastre si pe solutii inovatoare care sa le raspunda si care sunt benefice pentru clienti, pentru planeta si avantajoase pentru toti actionarii nostri”, a spus Gilles Vermot Desroches, vicepresedinte pentru Dezvoltare Durabila, Schneider Electric.

Schneider Electric Romania este prezenta pe piata autohtona de 15 ani si a realizat la nivel global, in 2010, 19,6 miliarde euro din vanzari, are peste 110. 000 de angajati, in 100 de tari, iar 37% din venituri provin din tari emergente.

Mihaela Pavnutescu
Citeste si: Schneider Electric citeste amprenta de carbon
Schneider Electric, gata sa livreze statiile electrice
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri