2.000 de angajati ai Petrom, 2% catre ONG-uri

Peste 2.000 de angajati ai Petrom au redirectionat 2% din impozitul pevenit catre ONG-uri, se arata intr-un comunicat al companiei. Numarul de angajati care au ales sa redirectioneze 2% din impozit a crescut cu 30% fata de anul precedent.

Comparativ cu anul trecut, numarul angajatilor care au redirectionat cei 2% din impozitul pe venit a crescut cu 30%. Si in acest an, principalul domeniu pe care angajatii Petrom au ales sa il sustina a fost sanatatea (58%), urmat de proiectele sociale (37%), educatie (4%) si protectia mediului (1%).

“Petrom desfasoara numeroase proiecte prin care isi propune sa vina in sprijinul societatii civile. Acestea sunt realizate, de multe ori, prin implicarea directa a angajatilor nostri, campania 2% fiind un exemplu in acest sens. Lipsa resurselor financiare reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta ONG-urile din Romania, multe dintre proiectele cu impact ramanand doar la stadiul de concept. Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit reprezinta un mic gest pe care fiecare dintre noi il poate face pentru a sustine continuarea programelor sectorului neguvernamental. Ne bucura foarte mult faptul ca exemplul nostru a fost urmat si de alte companii, care au ineles ca, sprijinind societatea civila, ajuta, de fapt, comunitatile din Romania sa se dezvolte”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relatii Comunitare Petrom.

Studiu Petrom: Interesul fata de ONG-uri, in crestere

In urma unui studiu derulat in randul ONG-urilor prezente la targul organizat in Petrom City, participarea la astfel de evenimente reprezinta, pe langa strangerea de fonduri, o buna oportunitate de promovare.

De asemenea, interesul populatiei, al mass-media si al companiilor fata de activitatile ONG-urilor este in crestere, lucru evidentiat si de numarul mai mare de voluntari din acest an, comparativ cu 2011. Cu toate acestea, lipsa resurselor financiare reprezinta in continuare o problema majora. Mai mult de un sfert din ONG-urile participante la targ au afirmat ca directionarea sumei provenite din impozitul pe venit reprezinta pana la 25% din bugetul anual al acestora.

Centrala electrica pe gaze si parc eolian

Pentru dezvoltarea sa sustenabila, OMV Petrom a extins lantul valoric al gazelor prin abordarea pietei de electricitate. In acest context, OMV Petrom dezvolta o centrala electrica pe gaze de 860 MW la Brazi si a inceput operatiunile comerciale in cadrului parcului eolian Dorobantu, cu o capacitate de 45 MW.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Europa de Sud-Est, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Gaze Naturale si Energie, precum si Rafinare si Marketing. Grupul si-a consolidat pozitia pe piata petroliera din Europa de Sud-Est, in urma unui amplu proces de modernizare si eficientizare, pentru a carui implementare au fost realizate investitii de peste 7,7 miliarde de euro in ultimii sapte ani.

Programe de prevenire si generare a deseurilor

In ceea ce priveste managementul deseurilor, Petrom detine programe de prevenire a generarii deseurilor, in stransa corelare cu optimizarea proceselor in scopul minimizarii utilizarii resurselor si cresterii eficientei.

“Nu trebuie neglijat faptul ca producerea unui deseu reprezinta o diminuare a eficientei procesului, o pierdere. Din acest punct de vedere apreciem abordarea sustenabila a legii, trebuie actionat in exact aceasta ordine in managementul deseurilor: prevenire, reutilizare, reciclare, recuperare, inclusiv energetica si, numai in final, eliminare in depozite de deseuri sau incinerare”, au declarat, pentru Green Report, reprezentantii Petrom.

Compania are si un parteneriat cu Asociatia Recolamp pentru colectarea surselor de lumina uzate (becuri, neoane), in cadrul caruia au fost amplasate containere special dedicate pentru colectarea acestor deseu in diverse locatii din tara.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si:Petrom schimba denumirea carburantilor
 OMV si statul roman, la Curtea de Arbitraj de la Paris
Angajatii Petrom sprijina societatea civila
 

spot_img

Ultimele știri