Sistemul Coca-Cola România face tranziția la sticlele din plastic cu capace atașate pentru a ușura colectarea și reciclarea acestora

Companiile Coca-Cola România și Coca-Cola HBC România au anunțat că vor introduce capace noi pentru sticlele din plastic comercializate pe piața locală, capace care rămân atașate de sticlă după deschidere, pentru a ajuta la colectarea și reciclarea lor împreună cu sticlele. Această inițiativă face parte din angajamentul companiei Coca-Cola de a ajunge la o economie circulară și sustenabilă, având în vedere faptul că UE a impus o legislație privind închiderea recipientelor din plastic de unică folosință până în 2024.

Sistemul Coca-Cola își propune să contribuie la reducerea deșeurilor de ambalaje și să ajute la colectarea și reciclarea capacelelor din plastic împreună cu sticlele. Compania va începe producția sticlelor cu noile capace pentru băuturile răcoritoare necarbonatate în luna aprilie și va face tranziția către sticlele de băuturi răcoritoare carbonatate în luna mai.

Noul design al capacelor marchează un nou pas în direcția sustenabilității companiei și a viziunii sale, O lume fără deșeuri. Această viziune își propune să colecteze și să recicleze echivalentul a 100% din ambalajele puse pe piață până în 2030 și să accelereze demersurile pentru eliminarea deșeurilor de ambalaje. În plus, compania a realizat alte inovații în designul ambalajelor, precum introducerea unui ambalaj inovator pentru apa minerală naturală Dorna în 2014, realizat în proporție de 30% din plante și lansarea în 2020 a portofoliului de ape minerale naturale în 100% PET reciclat.

Potrivit lui Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România, compania este conștientă de rolul său în a proteja mediul înconjurător și de a accelera tranziția către o economie circulară în care ambalajele sunt resurse, nu deșeuri. El a adăugat că inovația și investițiile în designul ambalajelor sunt esențiale pentru a le face mai sustenabile și pentru a încuraja consumatorii să colecteze pentru reciclare.

„Un rol important în strategia noastră îl au inovația și investițiile în designul ambalajelor, pentru a le face mai sustenabile și a încuraja consumatorii să colecteze pentru reciclare. Încă din 2014, am introdus, pentru apa minerală naturală, Dorna, un ambalaj inovator, realizat în proporție de 30% din plante. Am continuat cu lansarea, în 2020, a portofoliului de ape minerale naturale în 100% PET reciclat, apoi cu introducerea Keel Clip™, o alternativă de ambalaj colectiv care înlocuiește folia de plastic. În prezent, 20% din totalul portofoliului ambalat în PET este îmbuteliat în PET reciclat și 100% din portofoliul de băuturi răcoritoare al Sistemului Coca-Cola este disponibil în ambalaje reciclabile. Credem că o lume fără deșeuri este posibilă, de aceea ne vom continua eforturile pentru a atinge noi etape importante în această călătorie”, a declarat Jovan Radosavljevic, General Manager Coca-Cola HBC România.

Designul capacului este conceput pentru a face reciclarea mai intuitivă, facilitând reciclarea întregului ambalaj, cu capacul acum atașat. Cercetările și testele extinse efectuate în toată Europa au contribuit la definirea și dezvoltarea unei soluții preferate de către consumatori, însoțite de comunicări clare pentru aceștia, cu privire la noul capac.

Tranziția la capacele atașate va fi susținută si de o amplă campanie de comunicare, dezvoltată în mediul digital, dar și în magazine, pentru a sprijini familiarizarea consumatorilor cu noile capace.

***

Acest text a fost generat în parte cu ajutorul ChatGPT, model de generare a limbajului dezvoltat de OpenAI. După generarea limbajului provizoriu, autorul a revizuit, editat și modificat textul conform propriilor preferințe și își asumă responsabilitatea finală pentru conținutul acestuia.

spot_img

Ultimele știri