Sectorul energetic menține România pe poziția 5 în clasamentul Deloitte CE Top 500

expert-grup-moldova-e-si-saraca--si-risipitoare-de-resurse-energeticeCa și în anii anteriori, industria energiei și a resurselor a contribuit cel mai mult la definirea locului ocupat de România în clasamentul final, cu venituri cumulate de 19,1 miliarde de Euro, urmată de industria bunurilor de consum și transporturi cu 12,1 miliarde de Euro, industria prelucrătoare cu 8,1 miliarde de Euro și tehnologie, media și telecomunicații (TMT) cu 2,3 miliarde de Euro.

Sectorul energetic rămâne în continuare interesant, dar provocator pentru majoritatea economiilor din regiune, inclusiv pentru Români. Dacă sectorul arata provocator pe termen mediu, perspectivele pe termen lung atrag atenția asupra nevoii de investiții concentrate. Rolul autorităților este esențial în această privință, mai ales pentru a se asigura un echilibru între nevoia de a atrage investiții, a soluționa cerințele privind emisiile de carbon, a îndeplini planurile legate de eficienta energetică și accesibilitate”, a declarat Farrukh Khan, Partener Audit și Coordonator Sector Energie & Resurse Deloitte Europa de Est.

România și-a menținut locul al 5-lea în clasamentul Deloitte CE Top 500 și, față de anul trecut, în acest an sunt cu șapte companii mai multe prezente în top. De asemenea, 16 companii din top și-au îmbunătățit performanțele anul acesta, iar 29 de companii au înregistrat venituri în creștere față de 14 în 2012. Cea mai spectaculoasă ascensiune a înregistrat-o Ford România, care a urcat 258 de poziții ajungând pe locul 170 în clasament.

Ediția din acest an a Deloitte CE Top 500 confirmă creșterea economică pe care a înregistrat-o România, dar având în vedere climatul geopolitic instabil, care nu lasa prea mult loc pentru optimism, companiile prezente pe piața românească vor trebui să continue să se reinventeze pentru a menține această tendință ascendenta. Multe companii vor trebui să se concentreze mai mult pe eficienta serviciilor și a produselor și pe dezvoltarea talentelor pentru a atrage investițiile de care au nevoie și pentru a dezvolta alternative la serviciile și produsele lor tradiționale. Așa cum arată raportul Deloitte CE Corporate R&D 2014 publicat în vara aceasta, România este țara din regiune care aloca cei mai puțini bani ca proporție din PIB pentru cercetare-dezvoltare, iar acest lucru va trebui să se schimbe pentru că România să-și îmbunătățească competitivitatea”, a spus Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte România.

spot_img

Ultimele știri