Sectorul 1, București: 1 din 4 locuitori colectează selectiv

1 din 4 locuitori din Sectorul 1 din Capitală colectează selectiv hârtia, plasticul, metalul și sticla, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 1.

Astăzi, peste 45.000 de locuitori ai Sectorului 1 colectează selectiv la domiciliu, programul ”Pre-colectează selectiv la tine acasă”, inițiat de administrația locală, fiind extins la sute de asociații de proprietari din zonele: Calea Griviței (de la intersecția cu Str. Caraiman până la Podul Grand), Bd. Bucureștii Noi, Str. Turda, Bd. Mareșal Averescu, Bd. Banu Manta, Bd. Nicolae Titulescu, Bd. Dinicu Golescu, Str. Iacob Felix, Str. Pajura, Str. Gării de Nord și Str. Știrbei Vodă”, potrivit reprezentanților Primăriei Sectorului 1.

Pentru colectarea selectivă a plasticului/metalului, sticlei și hârtiei/cartonului, compania Romprest – prestatorul serviciului de salubritate din Sectorul 1 – distribuie către asociațiile de proprietari aproape 50.000 de saci lunar. Până la sfârșitul anului, Primăria Sectorului 1 și-a propus să extindă programul de pre-colectare selectivă la domiciliu și în zona centrală – Calea Dorobanți, Bd. Iancu de Hunedoara, precum și în cartierul Dămăroaia.

Succesul programului s-a datorat copiilor care, încă de la grădiniță, au fost familiarizați cu conceptul de colectare selectivă. Primăria Sectorului 1 a inițiat, încă din 2009, mai multe campanii de informare prin care elevii au fost învățați cum, și mai ales, de ce este bine ca deșeurile să fie colectate selectiv”, potrivit aceleiași surse.

”Eco Rockfest”, ”Lumea Ta? Curată!”, O școală curată, un oraș curat!” sunt doar câteva dintre campaniile care și-au propus formarea în rândul copiilor a obiceiului de a recupera materialele reciclabile atât la școală, cât și în timpul liber, valorizând astfel respectul acestora față de natură și mediu.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 1 (grădinițe, școli, licee) beneficiază de un program de colectare selectivă (hârtie-carton și plastic).

Totodată, Compania Romprest a amplasat pe domeniul public, în peste 500 de puncte fixe (zone aglomerate din sector: parcuri, mari intersecții), recipiente moderne destinate colectării diferențiate a celor trei tipuri de deșeuri: hârtie și carton, plastic&metal și sticlă.

spot_img

Ultimele știri