Se caută tineri care au soluţii inovatoare pentru protecţia mediului

Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să dezvolte soluții la probleme sociale sau de mediu într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 31 mai pentru un incubator de 3 luni și premii de 10.000 de euro.

Social Innovation Solutions a lansat Ediția #10 a Social Impact Award România, parte a competiției internaționale care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali.

Și în 2021, celor 10 echipe finaliste li s-a pregătit un program educațional complex, premii și conectare  internațională, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete. Înscrierea în competiție se face prin intermediul platformei online, până pe 31 mai.

În cadrul incubatorului, echipa SIA desfășoară o serie de ateliere și evenimente în perioada aprilie-mai, pe teme precum Idea Generation și Business Modelling, online, cu parteneri din orașe ca: București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova, Suceava, Alba-Iulia, Brașov, Râmnicu Sărat, Roman și altele.

După primirea aplicațiilor până pe 31 mai, juriul va selecta cele 10 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii.

Juriul este format din: Melania Medeleanu, Co-founder @ZI de BINE, Ana Maria Crețu, Head of Social Banking Department @BCR, Josephin Galla, Managing Director CEE @SAP, Mircea Mârza, Head of Strategic Marketing & Product development @Enel România, Angela Achitei, Președinte @Fundația Alături De Voi, Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions, Diana Certan,
Executive Director @Fundatia Concordia, Dragoș Jaliu, Co-founder @consolid8 și @fonduri-structurale.ro și Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @Synerb Venture Catalyzer.

Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:
● sesiuni individuale de mentoring;
● metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
● o comunitate internațională de tineri antreprenori sociali;
● suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

În data de 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 euro: 3 premii de 3.000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 1.000 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie.

În România, competiția este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions – organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv, cu o echipă cu competențe mixte de business, administrație publică, inovare socială și analiză a trendurilor de viitor. SIS dezvoltă incubatoare pentru tineri ca Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit și platformele de conversații Future Summit și Future Talks.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 18 țări: Armenia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Congo, Georgia, Germania, Ungaria, Kazahstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Uganda și Ucraina.

Citeşte şi:

Liceeni din România, câştigătorii unui Hackathon Microsoft cu un proiect despre protejarea nurcilor în Delta Dunării
Un grup de 18 ONG-uri lansează „Ghidul de supraviețuire civică”
Cum deșeurile colectate selectiv se transformă în tablete donate copiilor din mediul rural
spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri