Record. Scoici gigantice, confiscate în Filipine

În Filipine a fost înregistrat unul dintre cele mai mari sechestre din lume care vizează specii pe cale de dispariție. Au fost confiscate aproximativ 200 de tone de scoici gigantice, care valorează pe piața neagră 25.000 de dolari.

Aproximativ 200 de tone de scoici gigantice, din specii pe cale de dispariție, au fost confiscate și puse sub sechestru de autoritățile filipineze.

Printre cele confiscate erau și unele din specia Tridacna Gigas, din care aparțin cele mai mari scoici din lume. Specia a devenit vulnerabilă din cauza braconajului, scoicile fiind căutate atât pentru carnea lor, cât și pentru înveliș, care este folosit ca înlocuitor pentru fildeș în bijuterii și decorațiuni.

Scoicile uriașe pot crește peste un metru și pot cântări până la 250 kilograme, fiind vitale pentru ecosistemul marin local. Conțin alge marine, care sunt o sursă de hrană pentru multe dintre speciile de pești consumate de oameni.

În Filipine se găsesc cele mai multe specii de scoici tropicale gigantice din lume, iar acesta este unul dintre cele mai mari sechestre care vizează specii pe cale de dispariție, scrie BBC.

Valoarea capturii ar fi putut ajunge pe piața neagră la 25.000 de dolari. Patru persoane au fost arestate pe o insulă din provincia Palawan în acest caz.

„Scoaterea acestor scoici gigantice din habitatul lor natural este un fel de crimă intergenerațională. Va afecta permanent ecosistemul marin și generațiile viitoare vor fi private de beneficiile care decurg din acesta”, a declarat Jovic Fabello, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Dezvoltare Durabilă din Palawan.

Legislația din domeniul pescuitului din Filipine interzice colectarea crustaceelor ​​gigant, considerate o specie pe cale de dispariție. Cei care o încalcă riscă până la 12 ani de închisoare și amenzi de până la un milion de pesos (15.000 de lire sterline).

În serialul „Filipine, arhipelagul poluat” am arătat o altă față a țării insulare decât cea prezentată turiștilor: poluarea aerului, a apei și a solului, în lipsa unor reglementări ferme.

spot_img

Ultimele știri