Sondaj: Schimbările climatice, văzute ca cea mai mare amenințare globală

Un sondaj realizat în 26 de țări a arătat că schimbările climatice reprezintă cea mai mare îngrijorare la nivel global. Aceste griji sunt urmate de terorism și de securitate cibernetică.

îngrijorări schimbări climatice

Sondajul a fost realizat în primăvara anului trecut de centrul de cercetare american Pew Research Center, în 26 de țări la nivel mondial, și a fost publicat duminică. Din toate națiunile participante, 13 dintre ele văd schimbările climatice ca fiind cea mai mare amenințare globală.

Cele 13 țări sunt Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Germania, Grecia, Ungaria, Kenya, Mexic, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie. România nu a participat la studiu.

Datele analizate au scos la iveală și că susținătorii Alternativei pentru Germania (AfD), un partid politic conservator din Germania, care are un program politic anti-Euro, dar pro-Europa, sunt cei mai sceptici privind amenințarea globală pe care o reprezintă schimbările climatice.

alecoair.ro

Dacă în 2013, îngrijorările privind schimbările climatice reprezentau 56% din preocupările celor 23 de țări chestionate, în 2017 au crescut la 63%. În 2018, acestea au ajuns la 67%.

Opt țări, printre care Rusia, Franța, Indonezia și Nigeria, văd terorismul grupurilor extremiste din statele islamice ca fiind cea mai mare amenințare. Patru alte țări, printre care Japonia și Coreea de Sud, se tem cel mai mult pentru securitatea cibernetică.

schimbări climatice

Au fost menționate și griji precum programul armelor nucleare din Coreea de Nord, economia globală, puterea și influența în creștere ale Chinei, dar acestea nu au fost numite ca amenințări principale.

O singură țară, Polonia, a numit puterea și influența Rusiei ca cel mai mare motiv de îngrijorare, dar grija nu a fost manifestată și de către alte țări.

De asemenea, îngrijorările privind puterea și influența Statelor Unite au crescut, comparativ cu alte sondaje desfășurate în 2013 și 2017. În Germania, această îngrijorare a crescut cel mai mult, cu 30% față de 2013.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri