Patru motive pentru care să renunți la șamponul în sticlă pentru unul solid

Șamponul solid arată ca un săpun dar, spre deosebire de cel la sticlă de plastic, are un impact mult mai mic asupra mediului. În plus, este făcut deseori din ingrediente naturale. Iată patru motive pentru care ar trebui să alegi această variantă.

În prezent, notează National Geographic, în jur de nouă milioane de tone de plastic ajung în oceane pe an, ceea ce înseamnă că un camion plin de plastic este aruncat în apă în fiecare minut. Șamponul solid ar elimina o parte (chiar dacă mică) din această cantitate, căci el este vândut de cele mai multe ori în hârtie.

Șamponul solid e mai ușor de transportat în călătorii

Nu doar că nu trebuie să-ți mai faci griji să nu depășești cantitatea maxim admisă de lichide din bagaj, dar nici nu trebuie să împachetezi șamponul separat, de teamă să nu curgă pe haine.

Mai multe utilizări

Cele mai multe șampoane au 80% apă, iar balsamul de păr chiar mai mult de atât – 95%. Însă șampoanele solide sunt foarte concentrate și durează mult mai mult decât cele în sticlă. În medie, un șampon solid durează cât două sau trei sticle de șampon lichid.

Ingrediente naturale

Pentru că producătorii de șampoane uscate aleg, de cele mai multe ori, să facă acest produs pentru că vor să protejeze ecosistemele și vietățile sălbatice, nici nu folosesc ingrediente dăunătoare, cum se întâmplă în cazul celor din sticle. Multe șampoane solide au ingrediente naturale și uleiuri esențiale.

De unde îl poți lua

Pe internet pot fi găsite mai multe surse de unde poți da comandă de șampoane solide, însă te încurajăm să le alegi pe cele produse în România. De exemplu, poți încerca unul cu apa salină și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol. Sau poți face o vizită la magazinul Zero Waste din București, unde sunt mai multe tipuri.

Citește și: 

Premieră mondială: ambalaj cosmetic realizat din plastic obținut din reciclarea emisiilor industriale de carbon

Kaufland anunță prima infrastructură de reciclare a produselor de îngrijire personală și a locuinței

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri