Rucsacul la care îți încarci smartphone-ul

Dacă ești utilizator de smartphone, probabil ți-e cunoscută frustrarea provocată de o baterie „moartă” când ți-e lumea mai dragă. Acum, Project Solaire a conceput un rucsac căruia i-a incorporat un panou solar menit să-ți mențină dispozitivele încărcate, oriunde te-ai duce.

image-1-860x573

Echipa care a creat sistemul a gândit o modalitate de a captura energia solară elegant, ușor, accesibil și foarte util. Cu panoul solar incorporat într-un simplu rucsac, designul robust e ideal pentru amatorii de festivaluri sau pentru excursioniștii care merg în locuri fără surse de alimentare. De fapt, de aici a și pornit ideea.  În spatele conceptului sunt tocmai oameni care mergeau la festivaluri și erau frustrați când le mureau dispozitivele în timpul concertelor.

project-solaire-backpack-5

project-solaire-backpack-7

project-solaire-backpack-4

Rucsacii sunt proiectați pentru utilizarea de zi cu zi; sunt făcuți din pânză și piele și includ o serie de buzunare utile. În ciuda faptului că nu folosesc materiale sustenabile, scopul designerilor e folosirea energiei solare; adevărata inovație e includerea unui panou solar de 7 Watti, detașabil și rezistent la apă. Acest panou solar dublu oferă posibilitatea de a captura de două ori energia solară și poate încărca două dispozitive electronice cu USB. În doar zece minute, un telefon mobil va fi încărcat cu până 30%.

„Oamenii sunt uimiți când văd rucsacul”, explică Deme MaRie, reprezentanta companiei. „Sunt încântați când află că încarcă gratis oriunde există soare și poți stoca energia pentru mai târziu”.

Deme mai spune că echipa își dorește ca oamenii să fie mai conștienți de beneficiile energiei curate, și că energia solară e o resursă promițătoare. „Cu Project Solaire, ești împuternicit de soare”, spune campania lor de crowdfunding, prin care caută resurse pentru lansarea proiectului lor, așa încât să să înceapă producția. Apoi, echipa vrea să își extindă colecția și să-și înființeze o firmă creativă care se bazează pe soluții solare.

Sursă: Ecouterre.com

Mai citește și:

Geci cu panouri solare de la Tommy Hilfiger

VIDEO Panourile solare instalate pe mașină pot alimenta laptopul

Avionul alimentat exclusiv cu energie solară face ocolul Pământului în 120 de ore

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri