Romsilva va face noi angajări anul viitor deoarece, potrivit legislației în vigoare, este obligată să ia în pază sprafețele de pădure care nu sunt administrate, a anunțat, într-o conferință de presă, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Ciprian Pahonțu.
Conform unor schimbări legislative din vara acestui an la Codul Silvic, pe baza unei teritorialități, toate ocoalelor silvice din România, fie că sunt de sat sau sunt private, vor trebui să ia în paza suprafețe de pădure care nu sunt administrate”, a spus Ciprian Pahonțu.
Conform datelor prezentate, la nivel național sunt aproximativ 800.000 de proprietari de pădure, iar o mare parte dintre aceștia nu au contracte de servcicii sau de administrare.
La această dată sunt în plină desfășurare acțiuni de identificare, împreună cu Garda Forestieră, a acestor suprafețe fără administrare. Acolo unde este teritorialitatea Romsilva vom prelua aceste suprafețe și vom fi plătiți de al bugetul de stat pentru acele suprafețe private care nu sunt administate”, a explicat directorul general Romsilva.
[box type=”shadow” ]
Numărul de angajați Romsilva a scăzut în acest an la 16.241, de la 16.327 anul trecut, însă productivitatea muncii a crescut cu 17,3%.
[/box]
Crește ponderea fondului de salarii
Referindu-se la noile modifică privind contribuțiile salariațiilor, Ciprian Pahonțu a precizat că pentru anul viitor ponderea salariilor în bugetul regiei va fi de aproximativ 50%.
Am încheiat deja actul adițional la contractul colectiv de muncă prin care ne-am însușit ca angajator creșterea nivelului salarial cu cota angajatului, inclusiv cu a altor drepturi salariale care erau în contractul colectiv de muncă. La această dată semnăm adiționalele la contractele individuale de muncă”, a explicat Pahonțu.
Acesta a adăugat că bugetul creionat pentru anul viitor are în vedere un salariu minim de 1.900 de lei.