Producatorul bistritean de baterii pentru autovehicule Rombat poate recicla anual pana la 30.000 de tone de acumulatori uzati, in urma finalizarii investitiei in facilitatea de reciclare la Copsa Mica, in valoare totala de 48 milioane lei, a declarat pentru Green Report directorul general al companiei, Ioan Repede.
"Rombat poate recicla anual 30.000 de tone de baterii provenind atat de pe piata interna, cat si din alte tari. In ultimii ani, numarul de baterii reciclate a inregistrat cresteri constante si speram ca aceasta tendinta sa se mentina, pentru ca reciclarea bateriilor este un element important de protectie a mediului”, a precizat reprezentantul Rombat.
Cele mai inalte standarde in domeniu
Investitiile in dezvoltarea unitatii de reciclare de la Copsa Mica – Rebat, au demarat in anul 2003, si s-au derulat pe o perioada de 8 ani, ajungandu-se la o valoare cumulata de aproape 48 milioane lei.
“Investitia in acest proiect a inceput in 2003 si se ridica la aproape 48 de milioane de lei, din care peste doua treimi reprezinta investitia in echipamentele performante de reciclare. Ultimele investitii s-au concretizat in 2011, prin punerea în functiune a unui cuptor modern si a unei noi instalatii de sfaramare si sortare a bateriilor uzate. Rebat functioneaza acum la cele mai inalte standarde ale industriei”, a adaugat seful Rombat.
Schimbare de actionariat, tranzactie de peste 40 milioane euro
La mijlocul lunii martie, producatorul sud-african de componente auto Metair Investments, cu afaceri anuale de aproape 400 de milioanede euro, a achizitionat Rombat in urma unei tranzactii de aproximativ 40 demilioane de euro.
Pentru anul acesta, compania și-a propus vanzări de aproape 83 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de nivelul inregistrat in 2011.
Rombat produce baterii pentru grupul Renault, pentru fabrica Peugeot din Slovacia si pentru fabrica Nissan din Sankt Petersburg, Rusia, in timp ce pentru masinile Dacia produse la Mioveni compania este unicul furnizor de acumulatori.
Citeste si: