Românii, pe locul 3 în Europa de Est în ceea ce privește consumul de apă îmbuteliată în sticle de plastic

Aproape 42% dintre români consumă apă îmbuteliată în sticle de plastic, potrivit datelor unei analiză comparative, realizată de Waterdrop, între cinci țări aflate în spațiul CEE privind importanța pe care consumatorii o acordă hidratării, cât și atenția oferită recipientelor utilizate.

Astfel, potrivit informațiilor colectate privind tipul de apă pe care îl consumă, 70,3% dintre respondenți, dintre care 46,8% din România, aleg în mod predominant să consume apă filtrată, urmată de apa îmbuteliată în sticle de plastic, cu un procent de 41,8% în România, iar într-un procent foarte mic, apa de izvor, în cadrul efortului lor de a se menține hidratați în mod corespunzător.

Cu privire la recipientele folosite de către consumatori, se constată că majoritatea optează pentru sticlele borosilicate sau din oțel inoxidabil. Cu toate acestea, există un procent semnificativ de consumatori care utilizează sticle de plastic. În acest context, România se situează la mijlocul clasamentului, ocupând poziția a treia, cu un procent de 16,4%. Cea mai redusă proporție pentru utilizarea recipientelor de plastic se înregistrează în Slovacia, cu 6,2%, în timp ce Polonia se distinge prin cea mai înaltă cifră, unde 20,8% dintre consumatori folosesc astfel de recipiente.

Situația referitoare la practicarea activităților sportive aduce în discuție statistici care nu reflectă neapărat o imagine optimistă. În România, se remarcă un procent de 36.1% dintre participanți care răspund negativ la întrebarea privind desfășurarea acestor activități. În mod similar, în celelalte patru țări incluse în studiu, răspunsul cel mai des menționat este ,,În mod neregulat”. Totuși, o notă pozitivă o constituie faptul că, în ceea ce privește alegerea băuturilor consumate în timpul activităților sportive, toți respondenții au indicat apa ca primă opțiune, excluzând astfel băuturile ce conțin îndulcitori artificiali. Această preferință comună pentru hidratare cu apă în timpul efortului fizic sugerează o conștientizare a importanței menținerii unei hidratări adecvate.

Citește și:

Reducerea consumului de apă îmbuteliată ar putea ajuta gospodăriile din UE să economisească anual peste 600 de milioane euro

spot_img

Ultimele știri