Romanii, mari amatori de racoritoare indulcite

In Romania sunt apreciate bauturile racoritoare cu grad de indulcire foarte ridicat, comparativ cu alte state membre UE, cum ar fi Germania, unde consumatorii prefera sucurile a caror indulcire vine direct din fruct, fara adaosuri suplimentare de zahar, a declarat pentru Green Report Eberhart Raducanu, director general Dohler Romania, unul dintre principalii furnizori de materie prima pentru producatorii locali de bauturi racoritoare.

Grupul Dohler este producator international de ingrediente naturale, sisteme si solutii pentru industria producatoare de bauturi si cea alimentara.

“In lume, aproximativ 2.800 de bauturi racoritoare lansate in intervalul ianuarie – septembrie 2011, contin mentiunile “continut scazut/redus de calorii si zahar”. Tinand cont de tendintele actuale de pe piata globala si inclusiv din Romania, Dohler a dezvoltat deja un sistem de reducere a zaharului din produse si un sistem de indulcire natural, fara calorii, care sa nu afecteze gradul de indulcire si gustul produsului, ci doar sa-l faca mai sanatos”, a declarat reprezentantul subsidiarei locale a producatorului.

Acesta a adaugat ca Romania este o piata cu „potential urias”, care va fi exploatat in continuare.

Dohler nu exclude deschidera unei fabrici in Romania

Compania este prezenta pe piata locala din anul 1996, iar in urma cu doi ani a investit 4 milioane de euro intr-un nou sediu cu facilitati de depozitare cu temperatura controlata, laborator de analiza senzoriala, laborator unde se fac analize fizico-chimice si partea de pregatire a mostrelor.

De asemenea, Raducanu a explicat ca nu exclude deschiderea in Romania a unei unitati de productie de materie prima.

„Pentru moment ne focusam pe facilitatile pe care le-am adus in noul sediu, ramane de vazut cum va evolua piata din Romania in urmatorii ani si daca va fi benefic sa avem si o fabrica de productie materii prime, asa cum avem in multe tari din intreaga lume”, a explicat reprezentantul Dohler.

33 milioane lei, cifra de afaceri

Recent, compania a dezvoltat si lansat pe piata un sistem natural de indulcire, pe baza de extract de stevie, care poate inlocui pană la 30% din cantitatea de zahar dintr-o gama largă de produse.

"Stevia este un indulcitor natural, cu zero calorii si gust superior, asemanator zaharului. Recent, acest sistem a fost aprobat si in UE”, spun reprezentantii producatorului.

Dohler Romania a dezvoltat produse indulcite cu MultiSweet®Stevia si in Romania in categorii de produse precum Ice Tea si Kids Drink.

De asemenea, in vara acestui an a fost introdusa si prima bautura pe baza de malt produsa in Romania.

Conform Ministerului de Finante, Dohler Romania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 33 milioane lei si avea 25 de angajati.

Grupul international, cu sediul in Germania, are o experienta de peste 170 ani in industria bauturilor in toata lumea si 2.700 angajati la nivel global.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri