Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

In Romania nu exista un inventar al siturilor care trebuie decontaminate

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Korodi Attila, a declaratca in Romania nu exista un inventar al siturilor ce trebuie decontaminate, dar ca pana anul viitor se spera in identificarea acestora.

Korodi a spus ca pana in 2009 vor aparea si prevederi legislative care sa dea companiilor si autoritatilor locale responsabilitati legate de depoluare.

"Aici depasim faza in care aveam bataluri, halde de steril, iazuri. Vorbim de poluari istorice acumulate in sol si subsol a carui inventar niciodata nu s-a fost facut in Romania. Sfarsitul anului viitor va veni cu ceva concret. Aceasta inseamna ca fiecare companie si autoritate locala va avea autorizatie ce include responsabilitati de depoluare", a spus ministrul Mediului.

Peste 40 de antreprenori din Ungaria, la Targu Mures

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, secretarul de stat in Ministerul Mediului si Apelor din Ungaria, Kalman Kovacs, si peste 40 de oameni de afaceri din Ungaria au participat, vineri, la Targu Mures, la o Conferinta de Mediu.

Reuniunea a fost organizata de Biroul Comercial al Ambasadei Ungariei la Bucuresti, Consiliul Judetean Mures, Agentia de Investitii si Dezvoltare Comerciala din Ungaria si Uniunea Producatorilor si Prestatorilor de Servicii in Domeniul Protectiei Mediului.

Ministrul Attila Korodi s-a aratat multumit fata de de interesul manifestat de antreprenorii din Ungaria care doresc sa investeasca in domeniul protectiei mediului in tara noastra si a apreciat ca acesta este un bun prilej pentru aducerea mai aproape a know how-ului si tehnologiilor din tara vecina, in vederea rezolvarii problemelor de mediu de la noi.

El a aratat ca Romania trebuie sa faca investitii majore in protectia mediului, de circa 130-170 de milioane de euro in urmatorii sapte ani, iar pentru acest lucru este nevoie de parteneriate.

"Pentru aceasta trebuie sa existe si capacitate de implementare. Noi suntem bucurosi ca, in diferite judete ale tarii, nu numai in Bucuresti, sa vina parteneri europeni, sa se intereseze si sa participe la momentul in care pot fi decise tehnologii sau solutii prin care se implementeaza aceste proiecte", a precizat Korodi.

In cadrul conferintei, secretarul de stat ungar a prezentat un proiect al ministerului sau, care doreste sa reuneasca mai multe tari pentru a colabora in domeniul protejarii mediului, denumit KEXPORT.

Kalman Kovacs a precizat ca experienta Ungariei poate fi extrem de folositoare Romaniei, mai ales ca industria constructoare de masini si tehnologii destinate protectiei mediului a cunoscut un reviriment.
El a aratat ca, in perioada 2002-2007, productia de tehnologie de mediu a Ungariei a crescut de patru ori, fapt ce se regaseste si in valoare exporturilor.

Kalman Kovacs a aratat ca si interesul antreprenorilor ungari fata de Romania a crescut, deoarece, in acest an, la seria de conferinte de mediu organizate de Guvernul Ungariei in Transilvania, numarul firmelor participante s-a dublat fata de cel inregistrat anul trecut.

spot_img

Ultimele știri