Romania libera, Transilvania: Ariile protejate, la cheremul vanatorilor

Administratia Parcului National Retezat s-a declarat ingrijorata de amendamentele aduse legii vanatorii, prin care este permis vanatul in ariile protejate. Deocamdata, legea modificata nu a fost promulgata de Presedintele Romaniei si a fost retrimisa Paralmentului pentru rediscutarea ei. In plus, mai multe organizatii neguvernamentale, precum si APNR, s-au adresat parlamentarilor sI au cerut abrogarea acelor
prevederi care fac referire la posibilitatea organizarii unor partide de vanatoare in ariile naturale protejate. "Suntem impotriva promulgarii acestei legi. Ea va avea efecte din punct de vedere al imaginii pe plan international. Interdictia vanatorii in parcurile nationale a fost unul dintre criteriile de recunoastere pe plan mondial a parcurilor nationale. Speram ca parlamentarii sa lase legea asa cum a fost, cu reguli de vanatoare clare in restul suprafetelor, mai putin in ariile protejate, si sa renunte la amendamentele propuse", a declarat seful Administratiei Parcului National Retezat , Zoran Acimov.

Infiintat in anul 1935, Parcul National Retezat a fost prima arie naturala protejata din tara. La ora actuala, Parcul are o suprafata de peste 38.000 de hectare, in care se regasesc aproape 1.200 de specii de plante. Ultima recunoastere internationala a Parcului National Retezat vine din partea Consiliului Europei, care a decis sa-i acorde "Diploma de excelenta", dupa ce APNR a rezolvat problemele legate de constructia DN 66 Uricani -Herculane si proiectele de captare a apelor din aria protejata cu scopul producerii energiei electrice. Anul acesta, Parcul National Retezat a intrat si in elita parcurilor europene sI este membru al Fundatiei Pan Parks.

Pentru mai multe informatii viziteaza Romania libera, Transilvania

spot_img

Ultimele știri