Arhitectul american Michael Reynolds construieste case din gunoaie si deseuri. Dupa ce a luptat o viata cu sistemul, a reusit sa isi legalizeze munca si a pus bazele bioarhitecturii.
Din 1970, Michael Reynolds a proiectat si contruit "Earthships"- case autonome, alcatuite din materiale naturale si reciclate. Desi e poate impresia pe care o lasa, casele construite din gunoaie nu sunt nici urate, nici fragile si nici simple improvizatii, scrie revista eco "The Ecologist".
Locuintele construite de Reynolds arata de parca ar fi nave extraterestre, sunt descrise ca "frumoase" si "magice"- o a opta minune a lumi. In plus, sunt suficient de solide ca sa reziste la cutremure de 9 grade pe scara Richter.
Reynolds crede ca sticlele, cauciucurile si cutiile de metal sunt "resurse naturale". "De excemplu, cauciucurile. Le gasesti peste tot pe planeta. In orase, unde sunt magazine care te platesc ca sa scape de cele uzate. In zonele nedezvoltate sunt lasate pe pamant, pur si simplu", spune arhitectul.
Arhitectul a construit prima casa din gunoaie in desertul din New Mexico, acum mai bine de 30 de ani si este inca in picioare. In comunitatea mica din Taos, unde locuieste, arhitectul si echipa lui au construit mai mult de 60 astfel de case. Au primit cereri din toata lumea. In prezent, se gasesc Earthships pe intreg teritoriul Statelor Unite, precum si in multe tari din Europa.
Citeste articolul in Romania Libera