Lucrarile care demareaza azi fac parte dintr-un program mai amplu de refacere a falezelor litoral, faleza de la Tuzla intrand in acest program de 49 de milioane de euro, bani de la Ministerul Mediului prin Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral, alaturi de falezele de la Constanta, Eforie, Costinesti si Costinesti-23 August.
Investitiile sunt extrem de necesare, DADL anuntand in repetate randuri ca falezele prezinta risc de prabusire. Conform declaratiei primarului comunei Tuzla, Constantin Micu, lucrarea va fi finalizata in cel mult doi ani. Cu acest prilej, administratia locala va demola si cele aproximativ 200 de cabane pescaresti de pe malul marii. Acestea sunt ridicate fara nici un fel de autorizatie si fara ca aceia ce le-au construit sa fie proprietari pe teren.
Constructiile facute din materiale usoare apartin, in mare parte, unor cetateni din Bucuresti care preferau linistea de la Tuzla in locul plajelor aglomerate de la Mamaia, Eforie sau Mangalia. Dupa dezafectarea cabanelor, se va trece efectiv la consolidarea falezei. Lucrarea va consta in terasarea acesteia, cel mai probabil in trei terase, urmand ca izvoarele de apa dulce din zona sa fie captate. Dupa definitivarea acestei lucrari, primarul comunei sustine ca vrea sa dezvolte zona din punct de vedere turistic. In acest sens, va fi realizat Planul Urbanistic Zonal, ce va cuprinde o serie de constructii usoare deoarece solul nu se preteaza la investitii mari, de genul hotelurilor.
In ciuda faptului ca solul nu permite constructii mari, decat cu costuri foarte ridicate, investitorii si-au anuntat deja intentia de a cheltui in aceasta zona. Acestia nu sunt descurajati nici de faptul ca Tuzla nu a fost scapata de criza din imobiliare. Astfel, daca vara trecuta terenul in zona se vindea cu 80-100 de euro/mp in functie de distanta lotului construibil de mare, acum cei care au teren in zona cu greu pot obtine 50 de euro/mp. In general, localnicii refuza sa vanda in speranta redresarii pietei imobiliare