Romania este cap de lista in cazul traficului cu catei, afirma Roberto Bennati, vicepresedintele Ligii italiene anti-vivisectie, intr-un interviu acordat site-ului cafebabel.com.
Bennati spune despre afacerea cu patrupede ca este greu de controlat si ca se fac bani frumosi din aceste activitati – 10 milioane de euro, doar in 2006. Vicepresedintele Ligii italiene anti-vivisectie a mai precizat ca traficul cu catei a luat amploare dupa aderarea la UE a tarilor precum Romania, ajungand in Franta, Italia si Germania.
Roberto Bennati a mentionat Romania si ca fiind tara cu o scazuta rata la capitolul protectia animalelor. El spune ca organizatiile de profil se lupta pentru ca patrupedele sa nu mai fie omorate in strada, iar cele pe care le salveaza traiesc in conditii foarte grele.
Totodata, tarile din nordul Europei au primit bile albe pentru protectia animalelor. Roberto Bennati spune ca majoritatea familiilor din Norvegia, Suedia si Marea Britanie au animale de casa.
In Italia s-au faci pasi importanti in domeniul protectiei animalelor. Din 1991 este interzis sa omori un caine al strazii sau in cusca sa, spune Roberto Bannati, dar aceasta practica exista in alte tari europene. Din 2004, s-au inasprit pedepsele pentru maltratarea animalelor, acestea megand pana la inchisoare, a mai spus vicepresedintele Ligii italiene anti-vivisectie.