Rob Greenfield: 6 pași simpli către un stil de viață minimalist

Probabil știi imaginile cu un tânăr din America ce se plimba într-un costum cu gunoaie. Era Rob Greenfield, activistul care este posesorul a numai 111 lucruri. El are 6 sfaturi simple pentru cei care aspiră la un stil de viață minimalist.

Rob Greenfield: 6 pași simpli către un stil de viață minimalist

Rob Greenfield este un aventurier, activist și un iubitor de natură. Își dedică mare parte din activități pentru a ajuta și a inspira oamenii să ducă o viață mai sustenabilă, cu mai mult respect față de mediu.

Este creatorul campaniei The Food Waste Fiasco, prin care încearcă să reducă risipa alimentară, dar și să îi hrănească pe cei care au nevoie de mâncare. Cum? Căutând în containere alimente bune, aruncate de lanțurile de supermarketuri, pentru că nu mai respectă standardele de calitate (Dumpster Diving).

„Vă vine să credeți că fiecare aliment pe care îl vedeți aici provine din tomberoane? Incredibil, dar e de fapt o cantitate mică. Aruncăm aproape jumătate din toate alimentele produse în America, ceea ce înseamnă 165 de miliarde de dolari. Asta în timp ce 50 de milioane de americani nu știu dacă vor avea ce mânca mâine sau suferă deja de foame”, a scris Rob pe pagina sa de Facebook.

Rob Greenfield: 6 pași simpli către un stil de viață minimalist

Dacă tot nu vă pare cunoscut, poate vă amintiți imaginile cu un tânăr care se plimba cu un costum de gunoaie. Rob Greenfiled era, într-o provocare pe care și-a dat-o singur: să poarte asupra lui toate gunoaiele pe care le generează în 30 de zile.

Rob Greenfield: 6 pași simpli către un stil de viață minimalist

Acum cinci ani, Rob deținea 20.000 de lucruri, ca mulți dintre noi. În prezent are numai 111 lucruri și a locuit într-o căsuță (tiny house) până să plece într-o călătorie prin America pentru a-i ajuta pe alții.

Rob Greenfield: 6 pași simpli către un stil de viață minimalist

Acum, că a devenit minimalist, tânărul are câteva sfaturi pentru cei care vor să urmeze această cale:

  1. Plimbă-te prin casă, uită-te la lucruri și întreabă-te: „Am nevoie de asta?”. Și începe prin a face o grămăjoară de lucruri pe care apoi donează-le. Vezi cum te simți, că poate o să-ți provoace bucurie, ceea ce înseamnă că o să faci asta mai des.
  2. Acceptă-ți situația, oricare ar fi punctul de plecare. Nu te simți copleșit pentru că așa nu vei ajunge nicăieri. Fiecare minimalist de care au auzit vreodată a început de undeva.
  3. Atunci când vreau să cumpăr ceva, mă întreb dacă acel lucru o să mă facă mai sănătos sau mai fericit. Și dacă răspunsul e nu, atunci n-am nevoie de el.
  4. Dacă ești convins că vrei să cumperi ceva, întreabă-te de câte ori vei folosi acel obiect. Atunci răspunde-ți sincer dacă ai nevoie să îl cumperi sau poți să îl închiriezi sau să îl împrumuți.
  5. Cum renunți la ceva la care ții? Pentru mine, să dau un obiect pe care îl iubesc unei persoane pe care o iubesc mă face să mă simt mai bine decât să-l păstrez pentru mine.
  6. Regula de bază este ca atunci când îți cumperi ceva, să renunți la altceva. Ideea nu este să ajungi la 111 obiecte, ca mine, ci să rămâi numai cu ce îți folosește și îți place cu adevărat.

vegis.ro

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri