Roaba de Cultură, alternativa urbană de petrecere a timpului liber. Care sunt noutățile acestui sezon

Pentru al șaptelea an consecutiv, în parcul Herăstrău, bucureștenii și turiștii vor avea noi alternative de petrecere a timpului liber. Ei vor putea alege dintre activități educative, culturale, sportive și de relaxare, de care se vor putea bucura în mod gratuit. Roaba de cultură, eveniment marca Green Revolution, s-a deschis weekendul trecut și pentru a afla care sunt noutățile acestui sezon și cum s-a îmbunătățit față de ediția trecută, am vorbit cu managerul proiectului, Andrei Bașa.

 

roaba de cultură

Gândită ca o alternativă de petrecere a timpului liber, Roaba de Cultură e dedicată neconvenționalului, culturii urbane și concertelor live, dar și activităților artistice sau educative, prin care publicul poate să se relaxeze după o zi de muncă sau la sfârșit de săptămână. Pe pajiștea @RDC (Roaba de Cultură) din Parcul Herăstrău, de luni până vineri, cei interesați pot să se bucure de un spațiu de 2.500 de metri pătrați, unde să stea întinși pe perne sau direct pe iarbă, să participe la workshop-uri sau, pur și simplu, să se bucure de natură.

Weekend-ul trecut s-a lansat Roaba de Cultură și, începând cu ora 9:30, publicul a putut, timp de o oră, să facă mișcare în aer liber într-un curs de social gym. În cadrul acestei activității, cursanții se folosesc de bețe de tobe, mișcându-se pe ritmul unor melodii în care folosesc astfel de instrumente.

roaba de cultură

Andrei Bașa, managerul proiectului, spune că activitățile sportive se vor desfășura până la închiderea sezonului, pe 1 octombrie, dacă vremea va permite acest lucru. Cursuri de Total Body Workout se vor ține în fiecare sâmbătă și duminică dimineață, în intervalul orar 9:30-10:30. Dar se vor ține și vineri seara, când cei mai mulți bucureșteni se întorc de la muncă.

Ce este nou la Roaba de cultură în 2017: sesiunile de concerte Open Stage

Unele dintre noutățile acestui sezon, și atracția Roabei de Cultură, crede Andrei, sunt sesiunile de concerte Open Stage. Cele șase sesiuni de Open Stage se vor desfășura în lunile iunie, iulie și august. În fiecare miercuri, din două în două săptămâni, trei trupe vor concerta pe scena Roabei. Timp de 4-5 ore, trupe aflate la început de drum vor avea ocazia să se afirme pe o scenă. Genurile variază de la rock alternativ, la electro, jazz, swing, grunge sau chiar country.

Roaba de cultură

 

Vorbind din experiența unui manager de trupă, Andrei a observat cât de greu este să intri pe piață dacă nu ai bani pentru promovare, instrumente, repetiții și înregistrări. Totuși, el spune că nu vrea să lanseze o trupă, dar „poate să-i dea un boost considerabil.” După jurizare, cele trei trupele câștigătoare au ocazia să meargă la studio și să înregistreze o piesă, să ajungă într-o emisiune la radio sau la Balcony TV, o platformă online de nișă care promovează trupe.

În plus, o altă noutate sunt cursurile de prim ajutor, dedicate atât copiilor, cât și mamelor care participă alături de copii. Participanții vor învăța lucruri esențiale despre primul ajutor: cum să reacționezi în caz că cineva se sufocă sau dacă s-a înecat cu mâncare.

Ateliere creative cu materiale reciclabile, schimb de semințe și sesiuni de gătit cu plante aromatice

În acest sezon, Andrei mai are în plan să facă un târg de semințe libere, printr-o colaborare cu România în Tranziție. Astfel, pe o masă mare așezată pe pajiște, oricine este interesat va putea veni cu semințele proprii, pentru a face schimb cu alți participanți. În principal, Andrei spune că vrea să încurajeze lumea să aducă semințe naturale.

În plus, tot din planul pe acest sezon face parte și organizarea unui atelier de gătit cu plante aromatice, cultivate acasă. Ele se vor desfășura prin niște sesiuni de gătit prin care bloggeri din domeniul culinar îi vor învăța pe participanți să mănânce și să gătească sănătos.

În cadrul atelierelor creative cu materiale reciclabile, copii vor confecționa din PET-uri ghivece în care vor învăța cum să planteze plante aromatice. În septembrie, Andrei mai are în plan să aducă la Roaba de Cultură și festivalul Mâneca din Cânepă, care promovează folosirea cânepii industriale, din care se poate face uleiuri, compost sau materiale de construcții.

De la Roaba de Cultură, nu vor lipsi serile de film, care s-au desfășurat și în cadrul edițiilor anterioare. Joia vor rula filme din categoria „Oldies but Goldies”, iar duminica vor fi proiectate cele din categoria „Oscar Movies”. Weekend-ul viitor, pajiștea @RDC va fi gazda conceptului Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Timp de două zile, cei interesați pot să asculte jazz întinși pe pajiște, să caute viniluri la târg sau să joace badminton și volei.

roaba de cultură

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri