RecYcle Couture

Stephan Pelger a studiat la Viena, a creat colectii pret-a-porter pentru Sisely si Bennetton. In prezent creeaza pentru brandul care ii poarta numele si are o linie de tricouri cu mesaje intitulata Fashion Crimes. Merge pe bicicleta de cate ori poate, iar tricourile sale cu mesajele eco au stabilit un adevarat trend printre doamne. Orice poate deveni o sursa de inspiratie daca stii cum sa profiti de asta – un tablou, o intalnire, o situatie din viata de zi cu zi.

"Sunt atent la ce ma inconjoara, asta ma ajuta sa creez. Am observat de ceva timp tot acest fenomen al schimbarilor climatice si am incercat, pe cat am putut, sa-l transmit si femeilor care imi poarta creatiile. Anul trecut am lansat colectia de tricouri Fashion Crime, iar printre mesajele imprimate am strecurat si cateva indemnuri eco. “Please Recycle Diamonds” si “Please Recycle Couture” sunt doar cateva dintre mesajele eco care am vrut sa ajunga la clientele mele. Le-am si pastrat, din colectie in colectie, pentru ca, intr-adevar am avut o cerere foarte mare pentru ele. Este un tricou simplu, din bumbac 100%, care, datorita mesajului scurt si la obiect, a avut succes. Tot anul trecut am realizat o alta serie de tricouri cu mesaje eco pentru un eveniment organizat intr-un mall din Capitala.

Alaturi de creatiile altor designeri, tricourile mele au putut fi admirate timp de doua luni in centrul  magazinului. Prin acea campanie s-a dorit tragerea unui semnal de alarma asupra efectelor ireversibile ale schimbarilor climatice, precum si dezvoltarea unei atitudini responsabile fata de mediu. Pentru a evidentia problemele actuale ale mediului, in centrul comercial au fost expuse o serie de fotografii insotite de texte informative privind ecosisteme aflate in pericol atat in Romania, cat si la nivel global . O serie de sculpturi supradimensionate din PET-uri care recreeaza simbolurile responsabilitatii fata de mediu: casa,
masina, o intreprindere si un urias pom, o colectie spectaculoasa de tinute inspirata din natura au avut menirea sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice. Nu cred ca toata lumea ar putea sa promoveze o lume mai curata la fel.

Nu exista un tipar pe care sa-l urmam sau sa-l promovam dumnezeieste. Consider ca in activitatea fiecaruia dintre noi este loc de a face ceva prietenos cu mediul . Eu m-am exprimat prin creatiile mele, pentru ca asta stiu sa fac cel mai bine. Sper ca mi-a iesit si ca cele care mi-au purtat creatiile s-au oprit macar o secunda sa se gandeasca la mesaj. De curand am avut ocazia sa plec din nou la Amsterdam, alaturi de prieteni. Un oras frumos, pe care l-am vazut de multe ori, insa, de fiecare data, l-am privit cu alti ochi. Pentru ca am fost in afara sezonului, orasul liber de sutele de mii de turisti avea un fler linistit si binefacator chiar. Cum am ajuns in centru, ne-am dat seama ca suntem inconjura ti de mii de biciclete si aproape nicio masina, spre deosebire de Bucuresti.

Amsterdamul este recunoscut si pentru consumul de substante interzise in restul Europei, dar chiar si putin ametiti, locuitorii sau turistii, nu renunta la bicicleta. Probabil asa se explica cele peste 30.000 de biciclete care ajung anual in canalele navigabile ale orasului. Sa fii calcat la Amsterdam de o masina este putin probabil, atentia trebuie insa indreptata catre biciclistii grabiti, care, de cele mai multe ori, au prioritate in trafic. Mersul pe bicicleta in Olanda a devenit un ,,way of life”, nu exista om care sa nu detina macar una. Dupa acest weekend minunat, mi-am dat seama ca mersul pe bicicleta poate fi mai mult decat trend. Mi-as dori ca intr-o buna zi sa pot merge cu bicicleta prin Bucuresti asa cum se merge la Amsterdam, fara sa-mi fie frica ca o sa fiu calcat de o masina sau muscat de un caine."

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri