Reteta lunii

Salata de Toth – "Este o gustare sanatoasa si plina de vitamine. Este buna mai ales vara, pentru ca te revigoreaza, iar menta ii da prospetime. In acelasi timp, esti si mai putin carnivor. Poate fi consumata alaturi de un vin rosu sec." (Soni, bucatar-sef „Papa la Soni“)

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 salata verde
  • 3 ridichii
  • 1 rosie
  • 4 ciuperci
  • 1/2 morcov
  • menta
  • caju
  • 50 g branza cu mucegai
  • ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • mustar
  • miere
  • sare de mare

Mod de prepare:
Ingredientele se toaca marunt si se amesteca intr-un bol mare. Pentru sos se amesteca o lingurita de mustar, se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie, 50 ml de ulei de masline si o lingurita de miere. Sosul se adauga la sfarsit si se amesteca.

Esti cu ce te hranesti!

Text de Alexandru Padurean (Soni)

Ati observat ca gastronomia se aseamana cu matematica datorita combinatiilor si preciziei cu care bucatarul imbina alimentele, gusturile, ingredientele? V-ati gandit vreodata ca bucatarul este ca un DJ care mixeaza culori, gusturi, mirosuri si scoate o compozitie numai buna de savurat si de mancat? Lumea industriala mixeaza E-uri, inlocuitori, gusturi artificiale. Noi putem mixa produse simple, naturale, sanatoase. Putem alege culorile, gustul, mirosurile care ne plac. Nuci, peste, ceapa, ardei, usturoi, rosii, telina, mere, morcovi… Rosu, alb, verde, portocaliu… Sare si piper, miere, tarhon, cimbru, scortisoara, paprica, busuioc, patrunjel, marar… Dulce, acrisor, usturat, piperat… Ca sa pregatim lucruri gustoase si sanatoase ne trebuie doar putin timp, bunavointa si multa, multa imaginatie.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri