Reteta lunii

Sarmale vegetariene

"Recomand aceasta mancare vegetariana pentru ca este usor de facut si foarte aromata. Este o reteta traditionala oarecum, dar foarte aromata si
bogata in ingrediente", Violeta Dinca, bucatar-sef Violeta’s Vintage Kitchen.

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 1 ceasca de orez
  • 200 g de ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 varza
  • 3 lingurite de otet
  • Sare, piper, cimbru, tarhon
  • 1 ceasca de vin
  • 1 cana de apa
  • 2 rosii
  • Piper boabe
  • Enibahar boabe

Mod de prepare:

Se caleste ceapa tocata in ulei de masline, la foc mic. Dupa circa 6 minute se adauga ciupercile tocate marunt, apoi si orezul. Se sting cu un pahar cu
vin alb, se adauga sare, piper, cimbru si tarhon. Se acopera si se lasa la foc mic circa 8 minute. Aceasta umplutura de sarmale se ia de pe foc, se adauga o legatura de marar tocat si se umple cu ea foile de varza oparite in prealabil in apa cu cateva lingurite de otet. Sarmalele se pun la fiert intr-o cratita pe fundul careia se asaza varza tocata marunt si felii de rosii. Se lasa la fiert la foc moderat aproximativ 35 de minute. Printre randurile de sarmale se asaza ramuri de cimbru, tarhon si marar, boabe de piper si boabe de enibahar.
 

spot_img

Ultimele știri