Reciclad’OR lansează în premieră training-ul de Economie Circulară pentru companiile din portofoliu

Reciclad’OR lansează joi, 15 iulie, în premieră pentru România, training-ul de Economie Circulară pentru cele peste 700 de companii aflate în portofoliul său, a anunțat, miercuri, Marius Brînzea,  Director Strategie al Reciclad’OR, în cadrul conferinței „Implementarea Diectivei Single-Use Plastics. Când, cum și cu ce cost?”, organizată în parteneriat cu Green Report.

De mâine, 15 iulie, vom da startul unui training unic în România, training de Economie Circulară, în care încercăm să găsim cele mai bune soluții de răspuns și adaptare inclusiv la noile reglementări. Vom putea veni apoi cu un insight din lumea reală, cu exemple concrete și propuneri de soluții realiste”, a anunțat Marius Brînzea, Director Strategie, Reciclad’OR, care a precizat că industria face un efort extraordinar să se alinieze la aceste modificări legislative, care implică o multitudine de variabile și o multitudine de riscuri.

Reprezentantul Reciclad’OR apreciază că piața va cunoaște în primă fază o serie de modificări ale soluțiilor de ambalare și ulterior modificări ale modelelor de business, făcând tranziția către o Economie Circulară.

Noile reglementări privind folosirea produselor de unică folosință din plastic vor fi aplicate odată cu data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență care va asigura implememtarea obiectivelor Directivei Single-Use Plastics în România, cel mai probabil în toamna acestui an.

„În momentul de față, ne aflăm într-o întârziere a implementării Directivei (UE) Single – Use Plastic, generată de amânarea publicării Ghidului de orientări al acestei directive, fiind publicat pe 07 iulie 2021. Toată această situație a afectat toți factorii implicați: autorități centrale, industria, HoReCa, OIREP, etc,  și nu s-a întâmplat doar în România, ci și în majoritatea statelor membre Directiva SUP, s-a dorit a fi un prim pas și un începutul al tranziției către Economia Circulară”, a declarat Marius Brînzea.

Acesta a explicat că implementarea Directivei va atrage după sine, într-o primă fază, reproiectarea ambalajelor și în special a ambalajelor care sunt enumerate în directivă. O prima tendință existând deja deja pe piața națională.

Asistăm la o substituție între materialele de ambalare și creșterea costurilor pentru anumite ambalaje. Atragem însă atenția că orice formă de substituție va trebui să ia în considerare dacă există pe lanț sisteme care permit circularitatea materialelor alternative. Ulterior, în ce de-a doua fază, vom asista, luând în considerare obiectivele ambițioase ale UE pentru 2030 și 2050, la o reproiectare a multora dintre modelele de business de astăzi.  Însă, în întregul proces este nevoie de o comunicare susținută, permanentă și de aceea Reciclad’OR, ca și co-organizator al acestui eveniment, crede cu tărie că acest gen de evenimente nu poate să aducă decât un plus de valoare și calaritate pentru toți cei implicați în acest fenomen”, a subliniat reprezentantul Reciclad’OR.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri