Reacție. Stericycle susține că incineratorul Chiajna-Rudeni respectă toate reglementările de mediu

Stericycle România, reprezentanta locală a grupului american Stericycle, consideră fără fundament informațiile și acțiunile Primăriei Sectorului 1 direcționate împotriva punctului său de lucru din zona Chiajna – Rudeni. Compania precizează că nu gestionează gropi de gunoi, precum se afirmă în campania „Vrem aer curat” și nici nu operează cu deșeuri menajere.

haze-1706943_640

Potrivit companiei, Stericycle deține singurul incinerator de deșeuri periculoase din București, care nu poate emite  hidrogen sulfurat sau amoniac, substanțele care produc mirosurile reclamate de către populație. De asemenea, compania susține că lipsa informațiilor asupra incinerării poate discredita inclusiv planurile edilitare de construire în zonă a unui incinerator care să valorifice energetic deșeurile menajere.

Stericycle nu controlează „una dintre gropile de gunoi care otrăvesc aerul din nordul capitalei”

De asemenea, reprezentanții companiei au subliniat faptul că Stericycle România activează în domeniul neutralizării deșeurilor periculoase și nu deține și nu operează vreo groapă de gunoi. Activitatea sa presupune eliminarea deșeurilor periculoase (medicale, industriale, veterinare, farmaceutice) prin tehnologia incinerării și a sterilizării, în funcție de indicațiile și obligațiile prevăzute de lege pentru fiecare tip de deșeu.

Într-un comunicat de presă, compania reamintește  faptul că incineratorul nu este sursa disconfortului resimțit de către populația din împrejurimi. În plus, începând din 24 octombrie, activitatea incineratorului a fost sistată total, dar cetățenii au continuat să reclame persistența mirosului, iar acest lucru este ușor de verificat cu autoritățile.

În ultimele 30 de luni, activitatea incineratorului a fost verificată prin mai mult de 30 de controale de la diverse autorități ale statului (Direcția de Sănătate Publică, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională Sanitar Veterinară), care au constatat că, în niciuna dintre aceste situații, nu au fost generate mirosurile reclamate de către cetățeni.

Peste 31.000 de bucureșteni vor închiderea depozitelor de gunoi

31.800 de bucureșteni au semnat până acum pentru închiderea gropilor de gunoi, dosarele fiind depuse de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, la registratura Agenției pentru Protecția Mediului București (APMB).

În urma numeroaselor reclamații primite de la cetățeni, Primăria Sectorului 1 a declanșat în luna octombrie 2016 campania „Aer curat, Bun de respirat”, acțiune civică ce are ca scop rezolvarea problemelor de mediu create de poluatorii  din nordul Bucureștiului, printre care se găsesc și S.C. IRIDEX Group Import Export S.R.L. și S.C. Stericycle România S.R.L.

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri