Aria protejata "Muntele Tampa" a intrat intr-un proces de reabilitare, protectie si conservarea biodiversitatii, in baza unui proiect aprobat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.
Valoarea totala a proiectului este de 389.072 de lei, din care 73.890 de lei finantare nerambursabila, iar 315.182 de lei, cofinantare proprie.
Durata proiectului este de 10 luni, sub indrumarea Regiei Locale a Padurilor "Kronstadt" R.A si a Facultatii de Silvicultura din cadrul Universitatii "Transilvania" Brasov.
Vor fi executate lucrari de cartografiere, identificare si cartare a tipurilor de habitate si a zonelor cu specii de plante de interes national si european, achizitionarea de echipament GPS, lucrari de reabilitare a unui traseu de 2,27 de km pentru interventii de urgenta. De asemenea, vor fi confectionate 15 bucati de panouri, 10 bucati indicatoare si 12 banci care vor fi amplasate pe traseele turistice.
Aproximativ 12 kilometri de trasee turistice existente vor fi reabilitate si vor fi amenajate trasee noi pentru ocolirea zonelor cu specii de plante de interes national si european. Din valoarea totala a proiectului vor fi realizate si tiparite 400 de pliante A4, 200 de ghiduri informative format C5 de cate 10 pagini si 50 de monografii ’’Muntele Tampa’’, pentru prezentarea zonei.
Aria protejata "Muntele Tampa" se intinde pe o suprafata de 188,2 hectare.
Dintre animalele care traiesc aici se numara ursul, lupul, vulpea, iepurele, iar fagul, carpenul, molidul, bradul, pinul sunt cateva dintre speciile de copaci care traiesc in aria protejata.