”Padurea si oamenii”, o noua productie semnata de Yann Arthus-Bertrand

Normal
0

21

false
false
false

RO
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Yann Arthus-Bertrand, regizorul celebrului film Home, revine in forta cu o noua productie – Padurile si oamenii – , realizat pentru a marca Anul International al Padurilor.

Plamanii Terrei, padurile acopera astazi mai putin de o treime din suprafata globului. Cele mai bune arme naturale impotriva incalzirii globale, padurile cad victime lacomiei oamenilor, care le distrug pentru a produce energie si materie prima sau pentru a face loc culturilor agricole.

Fundatia GoodPlanet a regizorului Yann Arthus-Bertrand a lansat o ampla campanie de sensibilizare pe acest subiect. O carte, o expozitie, o serie de 20 de afise pedagogice destinare scolilor, dar si o pagina de Internet au precedat difuzarea unui film care a fost proiectat intergral la cel de-al noualea Forum al ONU asupra padurilor. Documentarul, relizat la solicitarea ONU pentru a deveni filmul oficial al Anului International al Padurilor, poate fi vizionat de trei zile, la adresa http://www.goodplanet.org/forets/film.html

Pelicula ne aminteste de rolul padurilor, de bogatiile pe care le adaposteste si de motivele pentru care ele trebuie conservate si gestionate intr-o maniera durabila si responsabila.

"Padurile acopera o treime din suprafata planetei, adapostesc mai bine de jumatate din speciile terestre si o suta de milioane de fiinte umane. Ele furnizeaza partial veniturile pentru unul din patru oameni. Pentru cei 7 miliarde de oameni cati suntem, ele furnizeaza hrana pe care o mancam, apa pe care o bem, aerul pe care-l respiram si medicamentele pe care le utilizam. Cu toate acestea, sunt prea putin cunoscute si iubite. Si, mai presus de toate, padurile sunt in pericol", se arata pe site-ul campaniei.

spot_img

Ultimele știri