VIDEO Raport CSR GSK: sănătatea și mediul, 2 dintre priorități

GSK România a investit peste 750.000 de euro în programe prin care a încercat să faciliteze accesul românilor la sănătate, în anii 2014 și 2015. De asemenea, și-a scăzut consumul de energie cu 19% în 2015 și a reciclat 16 tone de deșeuri în ultimii 3 ani. Acestea sunt însă doar câteva dintre rezultatele prezentate în cadrul celei de-a patra ediții a raportului de responsabilitate corporativă, publicat recent de companie.

raport CSR GSK

Cel mai recent raport CSR GSK cuprinde performanțele companiei în ceea ce privește responsabilitatea față de comunități, mediul de afaceri, angajați și mediul înconjurător.

raport CSR GSK
raport CSR GSK

În ultimii 2 ani, GSK a investit 3 milioane de euro în studii clinice, încercând astfel să îmbunătățească sistemul local de sănătate. În plus, a desfășurat o campanie de promovare a sănătății orale, oferind produse de igienă și consultații stomatologice gratuite pentru peste 150.000 de copii și adulți. A creat de asemenea programe de educare din 5 arii terapeutice: respirator, HIV, vaccinuri, urologie și antibiotice.

Conform raportului, compania și-a schimbat modul de operare în afaceri, astfel încât să poată pune în centru pacientul. Începând cu 2013, GSK nu mai apelează la medici pentru promovarea produselor și nici nu mai sponsorizează participarea lor la conferințe și congrese medicale. În schimb, alocă mai multe fonduri pentru programe de educație medicală propuse de diverse asociații, organizează cursuri pentru medici și a desfășurat o campanie prin care a încercat să convingă medicii să rămână în România. În plus, reprezentanții companiei se implică în activitățile desfășurate de 6 asociații profesionale.

În ceea ce privește responsabilitatea față de angajați, GSK a desfășurat 6.800 de ore de instruire a personalului, în perioada 2014-2015. În plus, și-a implicat angajații în acțiuni de voluntariat timp de 4.000 de ore. Mai trebuie menționat că 64% din echipa GSK este formată din femei, ambele divizii ale companiei având directori femei.

Performanțe de mediu în actualul raport CSR GSK

În ultimii 3 ani, GSK și-a redus consumul de energie cu 15%, emisiile de gaze cu efect de seră cu 13.3% și consumul de apă cu 70%. Trebuie însă ținut cont de faptul că, în 2014, GSK a închis fabrica din Brașov și a externalizat distribuția.

Cantitatea de deșeuri generate în 2015 a crescut cu 132% față de anul 2014, însă conform raportului, acest lucru a fost cauzat de inițiativa de eliminare a medicamentelor expirate din birouri și depozite. Din cele 32 de tone de deșeuri generate anul trecut, 31 au fost incinerate și doar una a mers spre reciclare. În ultimii 3 ani, însă, au reciclat 16 tone și nu au trimis deșeuri la groapa de gunoi.

Rezultatele raportului de CSR sunt prezentate pe site-ul GSK, alături de povești din campaniile desfășurate și testimoniale ale colaboratorilor. În plus, performanțele sunt sintetizate în următorul videografic:

Cel mai recent raport de CSR al GSK România a fost realizat conform standardului GRI G4. Pentru realizarea lui, GSK România s-a consultat cu partenerii locali (autorități, mass-media, angajați, ONG-uri), pentru a afla cele mai relevante subiecte pentru aceștia.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri