Solutie impotriva contaminarii pamantului la un depozit de deseuri din Valcea

De acum inainte, gunoiul menajer care ajunge la noul depozit de deseuri din Feteni, judetul Valcea, nu va mai contamina pamantul pe care este pus.

Acest lucru se datoreaza barierei minerale de argila si straturilor de materiale geosintetice pe care firmele Hidroconstructia si IRIDEX GROUP CONSTRUCTII le-au pus la compartimentele 1 si 2 ale depozitului pentru protejarea pamantului, a explicat pentru Green Report Cristina Feodorov, inginer in cadrul companiei IRIDEX GROUP CONSTRUCTII. Aceasta tehnica poarta denumirea de impermeabilizare.

Noul depozit de deseuri va avea o suprafata de aproximativ 80.000 mp si o capacitate de depozitare a deseurilor sortate de 1.000.000 mc. Compartimentele 1 si 2 reprezinta 37,5 % din suprafata totala a depozitului. Acelasi sistem de impermeabilizare va fi realizat si pentru restul compartimentelor, 3, 4, 5 si 6, care vor fi finalizate la sfarsitul lunii septembrie 2009.

Depozitul de deseuri din Feteni este prevazut atat cu sistem de drenaj, camera de captare si statii de tratare a levigatului, cat si cu sistem de extragere a biogazului din depozit.

Constructia acestui depozit face parte din proiectul “Managementul integrat al deseurilor in Municipiul Rm.Valcea” care include constructia statiei de compost, precum si inchiderea depozitului de deseuri de la Raureni. Valoarea totala a investitiei este de 11 milioane euro si este finantata in proportie de 70% din fonduri ISPA si 30% din fondul de stat si bugetul local. Proiectul este executat orintr-un parteneriat dintre companiile Hidroconstructia si IRIDEX GROUP CONSTRUCTII.

In prezent, cele doua companii sunt implicate si in proiectele “Managementul integrat al desurilor in Municipiul Iasi “, “Managementul integrat al deseurilor solide in judetul Arges “ si “Managementul integrat al deseurilor in Municipiul Bacau si alte zonele din judetul Bacau”.

Foto: IRIDEX

spot_img

Ultimele știri