Până în 2050 vom fi cu două miliarde mai mulți decât astăzi. Provocarea o reprezintă asigurarea nevoilor alimentare care se schimbă dramatic, mai ales în țările în curs de dezvoltare din Afica și Asia, potrivit unei analize a World Economic Forum.
În medie o persoană consumă aproape 3.000 de calorii pe zi. Mare parte din acestea provenind din cereale cum ar fi grâul, porumbul sau orezul, peste 45%. Urmatoarele principale surse de calorii sunt zaharurile și grăsimile, legumele, lactatele și ouăle.
Consumul de carne, barometru pentru bunăstare
Creșterea nivelului de trai și creșterea demografică sunt factorii cheie pentru creșterea consumului de carne în țările în curs de dezvoltare. În China, de exemplu, care deja este cea mai mare piață de consum pentru carnea de porc, este de așteptat ca interesul pentru carnea de vită să se dubleze până în 2026. De asemena, în Africa sub-sahariană situația este similară.
Studiu: dacă investești un dolar pentru a reduce risipa alimentară, câștigi 14
Deși carnea de vită este deja extrem de populară în numeroase economii cu venituri mari, aceasta nu este tocmai cea mai sustenabilă sursă de hrană. Carnea de vită are nevoie de mai multă apă și terenuri pe kilogram decât aproape orice altă sursă de proteine, dar acest lucru nu oprește oamenii din întreaga să o consume în cantități din ce în ce mai mari.
Între timp, în India, aproximativ o treime din populație este vegetariană, însă țara se transformă într-o piață importantă pentru consumul de carne. Din 2009 venitul anual s-a îmbunătățit cu 95%, iar consumul de carne a crescut cu aproape 50% în aceeași perioadă de timp.