ProPark pregătește primii specialiști în arii protejate din România

Primii 30 de specialiști în arii protejate certificați oficial din România vor fi pregătiți în această toamnă de Fundația ProPark pentru a deveni administratori eficienți ai zonelor naturale protejate de pe teritoriul țării.

retezat_08564600

În perioada 7 septembrie- 17 octombrie 2015, la Rugănești în județul Harghita, se desfășoară două programe de formare profesională pentru cei 30 absolvenți ai programului online de instruire pe tematica specialist în arii protejate. Cursurile au fost organizate pe platforma www.proparktraining.ro, cu începere din iunie 2015.

Pe lângă partea de învățare virtuală, pe parcursul a zece zile de instruire profesională intensă, aceștia vor dobândi competențe specifice pentru administrarea eficientă a ariilor naturale protejate, promovarea lor ca zone model pentru conservarea și utilizarea durabilă a resurselor naturale, precum și creșterea nivelului de acceptare a ariilor protejate în rândul comunităților și a publicului larg.

”Este un proiect de care suntem foarte mândri: foarte ambițios, dar plin de oportunități. Prin intermediul acestor sesiuni de pregătire ne dorim să creem o nouă generație de specialiști, care, prin contribuția lor, să schimbe în bine destinul ariilor protejate din România”, a declarat Georgiana Andrei, manager proiect.

În România sunt peste 160 de arii protejate. Printre acestea se numără cuprinde peșteri, avene, locuri fosilifere, abrupturi calcaroase, masive de sare, locuri cu emanații de gaze naturale, cheiuri, stâncării,lacuri, izvoare intermitente și cascade care corespund categoriei a III-a IUCN (monument al naturii).

Citește și:

Varga: Suspendăm autorizațiile pentru microhidro în arii protejate

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri