Inaugurarea proiectului de educatie ecologica din Herastrau a fost un subiect tratat pe larg in presa. Jurnalistii povestesc cu mult entuziasm despre centrul multifunctional de zi pentru copii, care isi va deschide portile, in aceasta vara, in Parcul Herastrau, in locul unde functiona candva un pavilion expozitional pentru artisti.
ZIUA: Green House in parcuri
Primarul general Sorin Oprescu a dat startul, sambata, amnajarii unor centre multifunctionale tip „green house” in Parcul Herastrau, alte zece asemenea spatii urmand sa apara in Capitala.
„Implementarea acestui concept face parte dintr-un proiect pilot, primul dintr-un program al municipalitatii, care prevede transformarea cladirilor deja existente in parcurile bucurestene si nefolosite la intreaga capacitate, in beneficiul locuitorilor orasului”, a anuntat Oprescu.
Ziare.com: Opescu a inaugurat prima cladire eco pentru copii
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat, sambata, prima casa ECO pentru copii. Evenimentul a avut loc in Parcul Herastrau din Bucuresti. Casa Eco este primul centru multifunctional pentru copii din Bucuresti, are zero emisii de dioxid de carbon, colecteaza apa de ploaie si are toaleta ecologica.
"Programul o sa fie zilnic si ma gandesc sa fie pana seara tarziu", a spus primarul Sorin Oprescu, care a mentionat ca va asigura transportul copiilor care stau foarte departe. Copiii vor veni la casa Eco cu persoanele care ii au in ingrijire, iar Sorin Oprescu a declarat ca va asigura si protectia micutilor.
Potrivit lui Oprescu, casa a fost construita cu ajutorul sponsorizarilor, iar personalul va fi format din persoane pregatite special.Intrebat de jurnalistii prezenti cand se vor finalize lucrarile la pasajul Basarab, primarul Capitalei a declarat ca, potrivit proiectului pasajul trebuia sa fie terminat deja, dar constructia este intarziata din cauza unor persoane care refuza expropierea.
Cotidianul: Gradinita eco in parcul Herastrau
Copiii din gradinitele bucurestene vor invata ce inseamna sa reciclezi si cum trebuie protejata natura. In parcul Herastrau s-a inaugurat, sambata, primul centru “eco” pentru cei mici. Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, proiectul prevede transformarea mai multor constructii din parcuri, care apartin municipalitatii, in cladiri ecologice la care sa aiba acces copiii din gradinitele din Capitala.
Prima cladire care va fi transformata este pavilionul din parcul Herastra, situat vizavi de cinematograful de vara din parc. Aceasta va beneficia de un sistem de colectare a apei pluviale si de o centrala electrica ecologica – pe “biomasa”. De asemenea, cladirea va avea toalete ecologice, iluminare ecologica, iar colectarea deseurilor va fi facuta in “mod selectiv”.
“Este vorba despre un concept multifunctional de gradinita. Incercam sa-i aducem in parc unde siguranta sa la fie asigurata de Politia Comunitara, sa nu am incidente. Vom construi centre ecologice in marile parcuri din Capitala”, a declarat primarul Sorin Oprescu.
Specialistii care se vor ocupa de lucrari au promis ca toate centrele vor fi ecologice. “Peretii vor fi vopsiti cu vopsele naturale, geamurile vor fi iarasi schimbate cu dublu strat de virat la triplu strat viral, pentru ca adauga un plus la izolare”, a precizat arhitectul Raluca Popa. Potrivit arhitectilor, cladirea va fi imbracata in saltele cu lana de oaie, pe acoperis vor fi montate panouri solare pentru a obtine caldura cu ajutorul soarelui. In centru mai exista “o soba” in care se vor putea arde deseurile din natura (fruzele si crengile uscate ale copacilor) pentru a obtine combustibil.
Aici, copiii vor invata cum sa recicleze sticla la sticla, hartia la hartie, plasticul la plastic si gunoiul menajer. In timpul miniexcursiei pe care o vor efectua alaturi de educatoare, micutii vor putea sa se joace prin parc si in acelasi timp vor aduna si frunzele uscate din jurul centrului. “Noi stim ce inseamna sa reciclezi. Sa reciclezi inseamna sa potejezi natura. Noi trebuie sa aruncam fiecare deseu in cosul in care trebuie”, au spus Alex si Ioana.
Cotidianul: Gradinita eco in are liber
Copiii din toate gradinitele bucurestene vor putea sa invete despre mediul inconjurator intr-o cladire “eco” din Parcul Herastrau. Primaria Municipiului Bucuresti lanseaza primul proiect de educatie ecologica la care vor putea participa toate gradinitele din oras. “Centrul multifunctional de zi pentru copii” se afla in Parcul Herastrau si pana acum destinatia cladirii a fost aceea de pavilion expozitional pentru artisti.
“O echipa de specialisti a inceput transformarea pavilionului intr-o cladire «eco» cu 0 emisii de dioxid de carbon, conform standardelor internationale. Pavilionul va beneficia de un sistem de colectare a apei pluviale si de o centrala electrica pe biomasa. Ferestrele vor fi triplu izolante, cele mai eficiente din domeniu. Toaletele vor fi ecologice. Toate vopselele si produsele folosite in constructie sunt nepoluante”, arata un comunicat emis de catre Primaria Capitalei.
Educatoarele de la gradinite vor putea aduce grupe de maximum 20 de micuti la o incursiune de o zi in mijlocul naturi. Aici, copiii vor putea face lectii despre mediul inconjurator, despre plante si animale, precum si alte genuri de activitati ce stimuleaza creatia. Centrul multifunctional de zi pentru copii din Parcul Herastrau este primul proiect-pilot dintr-un program al Municipalitatii care prevede transformarea cladirilor deja existente in parcurile bucurestene si nefolosite la intreaga capacitate in beneficiul locuitorilor Capitalei.
Adevarul: Centru de ecologie pentru prescolari, in Parcul Herastrau
Primaria Capitalei lanseaza astazi, in Parcul Herastrau, primul proiect de educatie ecologica pentru copiii din gradinitele Capitalei, informeaza Biroul de presa al institutiei. Primul centru multifunctional de zi pentru copii se va deschide in aceasta vara. Centrul se afla in Parcul Herastrau si pana acum destinatia cladirii a fost aceea de pavilion expozitional pentru artisti. Educatoarele vor putea aduce grupe de maximum 20 de micuti la o incursiune de o zi in mijlocul naturii.
Pavilionul va adaposti lectii despre mediul inconjurator, despre plante si animale. Copiii se pot bucura si de locurile de joaca din parc. Amenajarea acestui centru reprezinta implementarea conceptului “green house” in Bucuresti si este o actiune care face parte dintr-un proiect pilot, ce presupune transformarea cladirilor deja existente in parcuri, in beneficiul bucurestenilor.
Romania Libera: Cladire "eco" in locul pavilionului pentru artisti din Herastrau
Un centru multifunctional de zi pentru copii isi va deschide portile, in aceasta vara, in Parcul Herastrau, in locul unde functiona candva un pavilion expozitional pentru artisti. Amenajarea acestui centru reprezinta implementarea conceptului "green house" care prevede transformarea cladirilor deja existente si nefolosite la intreaga capacitate.
Pavilionul va deveni o cladire "eco" – cladire pasiva, cu zero emisii de dioxid de carbon – si va beneficia de un sistem de colectare a apei pluviale si de o centrala electrica pe biomasa, va avea ferestre triplu izolante si toalete ecologice. Toate vopselurile si produsele folosite in constructie vor fi nepoluante, iluminatul ecologic si colectarea selectiva urmand sa fie la ordinea zilei.
Centrul va fi pus la dispozitia copiilor prescolari, care il vor putea vizita impreuna cu educatoarele, pentru a petrece cateva ore in mijlocul naturii. Pavilionul va adaposti lectii despre mediul inconjurator, despre plante si animale. Primaria a anuntat ca doreste sa mai amenajeze inca zece astfel de centre in alte parcuri.
Vocea Romaniei: Primaria Capitalei va deschide centre ecologice in parcuri
Primarul general Sorin Oprescu a anuntat sambata, cu prilejul amenajarii unui centru multifunctional tip ‘green house’ in Parcul Herastrau, ca doreste sa amenajeze zece asemenea centre in parcurile Capitalei.
Oprescu a avut o intalnire cu sponsorii proiectului care au deschis centrul din Parcul Herastrau, anuntand ca in acest tip de cladiri copiii pot sustine activitati despre invatarea mediului in parcuri, odata cu efectuarea unei plimbari in aer liber cu familia.
‘Aceste centre vor fi deschise zilnic si vor putea primi copii sa participe la lectii despre mediu, in timp ce vin cu familia in parc la o plimbare. Aici, ei vor fi supravegheati si indrumati de instructori-pedagogi care le vor preda diverse lucruri. Incercam sa avem zece asemenea centre in Bucuresti’, a explicat primarul general.
Un centru multifunctional de zi pentru copii isi va deschide portile, in aceasta vara, in Parcul Herastrau, in locul unde functiona candva un pavilion expozitional pentru artisti.
Amenajarea acestui centru reprezinta implementarea conceptului ‘green house’ in Bucuresti si este o actiune care face parte dintr-un proiect pilot – primul dintr-un program al Primariei Capitalei – care prevede transformarea cladirilor deja existente in parcurile bucurestene si nefolosite la intreaga capacitate, in beneficiul locuitorilor Capitalei.
Programul se deruleaza cu sprijinul Asociatiei Green (R)Evolution – partenerul Primariei Municipiului Bucuresti in campania ‘Capitala creste Verde!’ si isi propune transformarea pavilionului intr-o cladire ‘eco’ – o cladire pasiva, cu zero emisii de dioxid de carbon, conform standardelor internationale.
Pavilionul va beneficia de un sistem de colectare a apei pluviale si de o centrala electrica pe biomasa, va avea ferestre triplu izolante, cele mai eficiente din domeniu, si toalete ecologice. De asemenea, toate vopselurile si produsele folosite in constructie vor fi nepoluante in acest centru, iluminatul ecologic si colectarea selectiva urmand sa fie la ordinea zilei.
Acest centru va fi pus la dispozitia copiilor prescolari, care il vor putea vizita impreuna cu educatoarele, in grupuri de maximum 20 de copii, pentru a petrece cateva ore in mijlocul naturii. Pavilionul va adaposti lectii despre mediul inconjurator, despre plante si animale, precum si alte genuri de activitati ce stimuleaza creatia. O deplasare in parc poate deveni un bun prilej pentru copii de a se bucura de locurile de joaca deja amenajate acolo pentru ei.
Gardianul: Educatie ecologica. In Bucuresti, centre speciale pentru copiii din gradinite
In Bucuresti a fost lansat primul proiect de educatie ecologica ai caror beneficiari directi vor fi copiii din gradinitele bucurestene. In cadrul proiectului vor fi amenajate centre multifunctionale de zi pentru copiii in parcuri, unde micutii vor putea invata despre mediul inconjurator.
Primul centru de acest fel isi va deschide portile in luna iulie in Parcul Herastrau, intr-o cladire care a fost pana acum pavilion expozitional pentru artisti si care va fi transformata de o echipa de specialisti intr-o cladire “eco” – o cladire pasiva, cu zero emisii de dioxid de carbon, conform standardelor internationale.
Educatoarele vor putea aduce la acest centru grupe de maximum 20 de copiii. In Pavilion se vor organiza lectii despre mediul inconjurator, precum si alte genuri de activitati ce stimuleaza creatia.
Jurnalul National: Centru de zi, in Herastrau
Proiectul pilot pentru amenajarea primului Centru multifunctional de zi pentru copii a fost prezentat ieri de primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Primul centru se va deschide in parcul Herastrau, din Bucuresti, prin transformarea pavilionului in constructie ecologica. Primarul Oprescu a declarat ca este prevazuta amenajarea unor astfel de centre in toate parcurile din Capitala.