Program intern de reciclare la GSK

GlaxoSmithKline (GSK) Romania continua dezvoltarea proiectelor de protejare a mediului inconjurator, printr-un program intern de reciclare a deseurilor.

Programul de reciclare a fost aplicat in birourile din Bucuresti ale GSK, impreuna cu ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila.

In primele doua luni-pilot de colectare selectiva, au fost reciclate 968 de kilograme de hartie si carton si 16 kilograme de PET-uri, peste media obisnuita din companii. Acestea reprezinta echivalentul salvarii unui numar de 15 arbori maturi.

Programul face parte din strategia GSK de a actiona in mod responsabil in comunitatile locale din Romania.

Sistemul de colectare selectiva organizat, incepand cu luna aprilie, de GSK si ViitorPlus este menit sa compenseze lipsa unui sistem de reciclare functional in Capitala, pentru deseurile din cladirile de birouri. In plus, o actiune speciala de reciclare a fost derulata la depozitul logistic al companiei, de unde au fost stranse si trimise la reciclat in centre specializate 5 tone si jumatate de hartie.

Angajatii GSK din Bucuresti au participat si la un curs interactiv organizat de ViitorPlus, in care li s-au prezentat regulile de colectare selectiva, problemele actuale ale Romaniei legate de reciclare si beneficiile unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator.

“Programul de reciclare face parte din activitatea de responsabilitate corporativa a GSK Romania, fiind aliniat atat reglementarilor europene cu privire la protectia mediului cat si promisiunii noastre de a actiona in mod responsabil in comunitatile locale in care ne desfasuram activitatea, cultivand in acelasi timp o atitudine responsabila si in randul angajatilor nostri din Romania. Iar rezultatele obtinute pana acum ne arata ca echipa noastra este cu adevarat eco si ca fiecare dintre colegi a inteles ca prin cu efortul nostru, al tuturor, reusim sa salvam arbori maturi de la taiere si sa economisim energie, apa si petrol”, explica Andreia Cucu, communication manager GSK Romania.

“Un sistem functional de reciclare la nivelul unei companii presupune atat un bun management al infrastructurii (recipiente, contracte cu colectori, responsabili) cat si implementarea unui program educational adresat constientizarii si schimbarii de comportament a angajatilor. GSK Romania a investit in ambele componente si ne bucuram ca am facilitat punerea lor in practica si obtinerea acestor rezultate”, a spus Teia Gavrilescu, presedintele ViitorPlus.

La nivel global, GSK implementeaza o strategie complexa de protejare a mediului inconjurator – de la materia prima pana la reciclarea ambalajelor folosite pentru produse si chiar pentru produsele expirate. Strategia companiei este centrata pe reducerea emisiilor de dioxid de carbon – cu impact puternic negativ in schimbarile climatice, reducerea cantitatilor de apa utilizate precum si a deseurilor.

Amprenta de carbon neutra, pana in anul 2050

Pana in anul 2050, GSK doreste sa ajunga la un lant valoric neutru din punct de vedere al amprentei de carbon, atat la nivel mondial, cat si la nivel local.

La Brasov, unde GSK detine o fabrica de medicamente, au fost investiti, in anul 2010, 600.000 de dolari intr-o statie de tratare a apei uzate. Fabrica GSK din Brasov are programe de reducere a cantitatilor de deseuri generate, precum si de segregare de la sursa si reciclare.

Obiectivul final al fabricii din Brasov este sa ajunga la emisii de carbon zero pana in 2050 – chiar daca productia va continua sa creasca.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Program GlaxoSmithKline pentru copiii Deltei

spot_img

Ultimele știri