Produse traditonale romanesti in fiecare weekend in Piata Amzei

La sfarsit de saptamana bucurestenii isi vor putea cumpara produse naturale traditionale romanesti direct de la producator prin intermediul programului "Targul Taranului Roman", organizat in Piata Amzei.

Organizatorii, Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Primaria sectorului 1 al Capitalei, au anuntat programul pentru editia 2008 : din 10 aprilie pana pe 26 octombrie, la fiecare sfarsit de saptamana, sambata de la orele 10-17, iar duminica intre orele 8-14. Weekend-ul acesta vor fi prezenti 24 de producatori si patru mestesugari, veniti din toate colturile tarii pentru a-si comercializa produsele.

"E datoria noastra sa ajutam producatorii si sa nu lasam traditia sa se piarda, nu trebuie sa lasam supermarketurile sa ne invadeze. Sunt convins ca Piata Amzei va intra in circuitul de plimbare duminicala a bucurestenilor", a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.

Directorul Muzeului Taranului Roman, Vintila Mihailescu, a explicat ca acest targ este primul de acest gen din tara si ca reprezinta doar varful icebergului, in spatele lui aflandu-se o multitudine de probleme.

"Avem din ce in ce mai putine produse traditioanele, trebuie sa le redescoperim, sa le readucem pe piata, sa le rebranduim. Clientul trebuie educat, nu e numai un targ, o piata ci este cultura", a declarat Mihailescu.
De asemenea, autoritatile si-au propus sa alcatuiasca o baza de date cu producatorii din tara, iar acestia vor putea veni in pietele din Bucuresti fara sa plateasca taxe.

"Targul l-am facut fara sa percepem taxe pentru ca avem o datorie fata de traditie. Vrem sa avem producatori in toate pietele din sector nu doar in cateva si am hotarat sa oferim sprijin producatorilor si chiar le punem la dispozitie tarabe gratuite", a explicat Chiliman.

Targul Taranului Roman urmareste relansarea pietelor taranesti prin promovarea micilor producatori locali si familiarizarea consumatorilor cu produsele lor traditionale. De asemenea, programul urmareste identificarea de noi produse traditionale, sprijinirea productiei celor dejà confirmate prin oferirea unui cadru organizat, sesiuni de instruire pentru producatori, precum si instituirea unor reguli de piata in respectul celor europene.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri