Industria vinului din Statele Unite (SUA) adopta practici verzi precum combustibil alternativ, ambalaje sustenabile si constructii verzi, insa ezita sa faca publice aceste eforturi, informeaza GreenBiz.
Robert Smiley, profesor si director in studierea vinului la Scoala de Management din cadrul Universitatii Davis din California, a realizat un sondaj in randul a 28 de producatori de vin si 73 de proprietari de podgorii din SUA pentru a observa afacerile si conditiile de piata ale acestora.
Cu toate ca toti producatorii de vin sunt angajati in activitati ecologice, multi dintre acestia ezita sa isi faca publice eforturile. Educatia despre consum si industrie in acest domeniu este absenta, a spus unul dintre respondenti. Acesta mai spune ca termenii "verde", "sustenabil", sau "organic" nu sunt bine definiti si intelesi, de aceea ei cauta sa fie sinceri si sa isi gaseasca cele mai bune metode de a-si face publice eforturile verzi.
Sondajul arata ca o mare parte dintre producatorii de vin intentioneaza sa introduca noi ambalaje reciclate si mai usoare. Aproximativ 40% dintre acestia spun ca folosesc putine chimicale, 10% vor sa treaca pe energie solara, iar 22,6% spun ca vor sa reduca transportul angajatilor.
Acest articol a fost preluat cu acordul GreenBiz