ProCredit Bank își concentrează eforturile de finanțare către sectorul regenerabilelor

ProCredit Bank a implementat în 2013 produsele de finanțare acordate sectorului regenerabilelor, urmare a unor campanii de educare pe tot parcursul anului, în principal în rândul angajaților și ulterior a potențialiilor clienți în ceea ce privește beneficiile unor acțiuni și investiții în proiecte de energie regenerabilă, a declarat, pentru Green Report, Andreea Enache, Director Divizia Dezvoltare Afaceri al ProCredit Bank.

În 2014 ne vom concentra eforturile de finanțare propriu-zisă către acest sector care trezește un interes din ce în ce mai mare în rândul investitorilor din România, atât în ceea ce privește segmentul regenerabilor, cât și în cel al eficienței energetice”, a spus Andreea Enache.

Potrivit acesteia, în medie, costul unui proiect de investiții pentru energii regenerabile poate varia între 90.000 și 1.000.000 de euro, în functie de complexitatea acestuia. Bineînțeles, creditul solicitat poate să acopere 100% valoarea proiectului sau doar parțial, dacă clientul are avans propriu.

Produsul principal pe care ProCredit Bank îl oferă IMM-urilor, este Creditul pentru Energie Regenerabilă, soluție de finanțare ce poate fi accesată și de către dezvoltatorii de proiecte din sectorul energiilor regenerabile.

Noi ca bancă, am înțeles că aceste finanțări verzi reprezintă un model de afaceri responsabil și fundamental pentru dezvoltarea pieței energetice din România care are un potențial crescut din acest punct de vedere. Trebuie să punem în aplicare soluții de eficiență energetică și să începem să dezvoltăm această piață unde cererea și ofertă vor genera în mod voluntar valoare adăugată pentru societate. Mai mult decât atât, IMM-urile trebuie să fie conștiente că investind pe acest segment, au avantajul că aceste proiecte își produc efectele pe o perioadă lungă de timp, ceea ce le face cu atât mai durabile. Ca bancă oferim mai mult decat finantare, ne asumăm și un rol de consultant în ceea ce privește avantajele unor astfel de investiții și beneficiile pe care publicul le poate obține prin implementarea acestor proiecte”, a explicat Enache.

Companiile pot accesa de la ProCredit Bank Credite pentru Energie Regenerabilă cu valori între 5.000 și 3 milioane de euro sau echivalentul în lei. Cu ajutorul acestor împrumuturi, pot investi în panouri solare, fotovoltaice sau își pot construi centrale pe biomasă, eoliene sau hydro, reducându-și semnificativ costurile pe termen lung pentru electricitate, energie termică și pentru taxa de mediu.

De asemenea, pot obține venituri suplimentare din vânzarea Certificatelor Verzi și a energiei electrice în Sistemul Energetic Național.

Maturitatea unui împrumut poate varia între 1 an și 15 ani, în funcție de profilul clientului și de specificul activității lui, de sezonalitatea afacerii acestuia și de dimensiunile proiectului implementat.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri