Prioritate pentru investitiile in co-incinerare

Investitiile realizate de grupul Carpatcement, membru al grupului international HeidelbergCement, pe parcursul anului trecut s-au ridicat la 8,5 milioane euro si au vizat eficientizarea costurilor si inlocuirea de echipamente.

“Pentru acest an investitiile estimate se situeaza undeva pe acelasi palier cu cele efectuate anul trecut si vizeaza in principal eficentizarea costurilor, utilizarea si modernizarile in co-incinerarea combustibililor alternativi pentru ca in trecut eram mari poluatori iar acum facem parte dintre companiile care isi asuma aceasta misiune de a elimina deseurile”, a declarat, miercuri, Florian Aldea, country manager al grupului Carpatcement (foto).

Din 1998 si pana in prezent, grupul de companii a investit in protectia mediului peste 30 de milioane de euro.

„Din cele 30 de milioane aproximativ 7 milioane de euro au fost alocati in combustibili alternativi. Datorita acestor investitii in instalatii de co-incinerare, Carpatcement a ajutat la conservarea resurselor naturale neregenerabile si la eliminarea unei cantitati mari de deseuri din mediul inconjurator”, a declarat directorul de comunicare al Carpatcement, Bogdan Arnautu.

Potrivit datelor companiei in perioada 2004 – 2009, de cand au fost introdusi combustibilii alternativi in procesele de productie, Carpatcement a co-incinerat peste 90.000 de tone de cauciuc, inclusiv anvelope uzate, peste 37.000 tone de deseuri lemnoase, aproximativ 24.000 tone de reziduuri din industria petroliera, 23.000 tone de rumegus impregnat cu ulei uzat sau deseuri petroliere, 5.000 tone combustibil preparat din deseuri industriale si menajere sortate si aproximativ 1.000 tone deseuri de lacuri, vopsele, solventi, emulsii, materiale plastice si textile, ulei uzat.

Crestere a volumului de vanzari in 2011

Diviziile de ciment, betoane si de agregate ale grupului Carpatcement, membru al grupului international HeidelbergCement, au obtinut cresteri ale volumelor de vanzari de 7%, 20% si respectiv 35% in 2011, comparativ cu perioada similara a anului 2010, in ciuda unui context financiar care continua sa fie dificil pentru piata constructiilor din Romania.

Anul trecut, HeidelbergCement a reusit sa obtina o crestere de 10% a veniturilor, ajungand pana la o valoare de 12,9 miliarde de euro. La nivel de vanzari, HeidelbergCement a obtinut o crestere peste medie a volumului acestora, respectiv: de 12% pentru divizia de ciment, de 6% a volumului de vanzari pentru cea de agregate si o crestere de 12% pentru divizia de betoane

Cu investitii de peste 450 milioane de euro, grupul HeidelbergCement este unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania. Grupul a intrat pe piata romaneasca in 1998 si este prezent in sectorul productiei de ciment, betoane si de agregate prin intermediul companiilor Carpatcement Holding (trei fabrici de ciment), Carpat Beton (18 statii de betoane) si Carpat Agregate (14 cariere si exploatari de balast).

Cosmin Zaharia

Citeste:

Proiecte romanesti pentru biodiversitate

Carpatcement da deseurilor o a doua viata

Industria „afuma” Romania. Cine mai investeste in protectia mediului?

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri