Printarea 3D a unei inimi perfect functionale, posibila in urmatorii 10 ani

Stuart Williams, un cercetator de la Institutul de Inovare Cardiovasculara din statul American Kentucky, este de parere ca progresele in imprimarea 3D ar putea culmina, in urmatorii 10 ani, cu construirea unei inimi din celule umane.

In urmatorii  10 ani am putea printa, din celulele pacientului, o inima perfect functionala”, a spus Williams

Stuart considera ca, prin utilizarea de celule si un sistem de imprimare 3D , va fi posibil sa se creeze oase umane si de organe, dispozitive medicale si chiar proteze personalizate.

Echipa de cercetatrori condusa de acesta a putut crea, prin imprimare 3D, si implanta parti din inima unor soareci de laborator.

Cu toate acestea, provocarea pentru Williams consta in crearea vaselor de sange si a structurii cardiace pentru a lupta impotriva bolilor cardiovasculare, care reprezinta aproximativ trei din 10 de decese in statul american Kentucky.

Inima printata ar costa aproximativ 100.000 de dolari, la care se adauga inca 150.000 de dolari costurile de spitalizare si interventia chirurgicala in sine.

Desi pare mult, aceasta varianta ar costa mai putin decat un transpalt la ora actuala si nu ar necesita o mediacatie continua pentru prevenirea procesului de respingere.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri