Primariile vor colabora cu producatorii pentru a realiza infrastructura necesara masinilor electrice

Infrastructura pentru masini electrice din Romania va putea fi realizata prin parteneriate intre fabricantii de masini electrice, producatorii de energie electrica, cei de dispozitive electrice de incarcare, mall-uri dar si institutii publice. 

In acest sens, Laszlo Borbely a avansat ideea unor proiecte pilot, care sa functioneze ca un parteneriat in scopul constientizarii fiabilitatii si avantajelor oferite de motorul electric.  

Potrivit reprezentantilor companiei Renault, primul proiect pilot va fi implementat de companie la Titu, unde se afla Centrul Tehnic al producatorului.  

Compania a elaborat deja, impreuna cu companiile de furnizare a energiei, un model de proiect ce va fi propus primariilor din orasele cu peste 100.000 de locuitori.

”Am elaborat impreuna cu furnizori de energie electrica un caiet de sarcini care va fi prezentat autoritatilor din orasele cu peste 100.000 de locuitori. Proiectul propune incurajarea utilizarii vehiculului electric in localitatile respective prin punerea la punct a unor infrastructuri specifice. Daca exista vointa, autoritatile au la dispozitie bani europeni pentru implementarea acestui tip de proiecte”, a declarat pentru Mediafax directorul marcii Renault in Romania, Dora Pasare.

Ea a spus ca proiectul respectiv va fi finalizat in iunie, cand va fi transmis autoritatilor.

In cazul in care municipalitatea orasului doreste sa se implice in program va incheia contracte cu furnizorii de energie, care vor asigura, pe langa electricitate, sistemele de incarcare. 

Din infrastructura de alimentare a masinilor electrice vor face parte statiile Quick Drop, unde bateria automobilului poate fi inlocuita cu una incarcata, bornele de incarcare rapida, unde posesorul de vehicul electric va putea alimenta acumulatorii in cateva zeci de minute si sistemele Wall Box, care pot fi instalate si la domiciliul clientului, caz in care timpii de incarcare cresc cu pana la opt ore. 

De asemenea, va exista posibilitatea incarcarii la o priza domestica, insa reprezentantii Renault nu recomanda acesta metoda din cauza unor posibile suprasolicitari a instalatiei electrice si a timpilor indelungati de alimentare. 

Foto: dvice.com

Raluca Petrescu

Cititi si:

Ministrul Laszlo Borbely a testat o masina electrica ce va fi diposnibila pentru romani de la anul

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

Institutiile vor primi peste 5.000 euro pentru fiecare automobil electric cumparat prin programul Rabla 
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri