Primăria Municipiului București vrea înființarea unei bănci de alimente

Primăria Municipiului București (PMB) va înființa o bancă de alimente care va prelua din piață alimentele nevandabile, donate de către producătorii din industria alimentară și rețelele de magazine. pe lângă aceasta vor fi înființate o cantină socială precum și un centru de asistență pentru mamă și copil și reintegrare socio-profesională. Proiectul va fi implementat prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

Primăria Municipiului București vrea înființarea unei bănci de alimente

Dat fiind faptul că Municipiul Bucuresti este singura capitală europeană care nu are o bancă de alimente care să răspundă nevoii de hrană a copiilor și adulților provenind din familii defavorizate, ne propunem edificarea unui complex, în sectorul 5, care să cuprindă o bancă de alimente, o cantină socială cu capacitatea de aproximativ 200 locuri/serie, precum și un Centru de formare profesională unde vor fi organizate cursuri de calificare destinate persoanelor defavorizate: șomeri de lungă durată, tineri care părăsesc sistemul de protecție al copilului, victime ale violenței domestice, mame cu copii mici si nivel scăzut de calificare”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

[box type=”info” ]Valoarea totală a investiției preconizate a fi realizată în 12 luni este de 72,4 milioane lei.[/box]

Potrivit PMB, banca de alimente va putea prelua din piață alimentele nevandabile, donate decătre producătorii din industria alimentară și retaileri, în timp util, redistribuindu-le organizațiilor neguvernamentale din domeniul social sau distribuind în mod direct categoriilor defavorizate.

[box type=”shadow” ]Un prim proiect pilot al băncii de alimente cu două lanțuri de retail, care acoperă o parte a sectorului 4, pentru a testa cele mai eficiente metode de distribuție rapidă și de a începe procedurarea activităților.[/box]

Președintele României a promulgat legea privind diminuarea risipei alimentare

Pe 19 iulie 2018, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare . Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaților, în 27 iunie 2018, cu 203 voturi pentru, două voturi împotrivă, 71 de abţineri.

Potrivit articolului II, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Mediului, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Ministerul Sănătăţii trebuie să elaboreze normele metodologice de aplicare a prezentei legi până la data de 1 februarie 2019, care vor fi aprobate prin Hotărâre de  Guvernului.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri