Prima instalație de producere a bioetanolului din gaze reziduale din Europa

Trei companii au anunțat că vor să construiască prima instalație de producție la scară comercială din Europa de bioetanol din gaze reziduale produse în timpul procesului de fabricare a oțelului, informează Phys.org. În scrisoarea de anunț a companiilor se arată că bioetanolul poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu peste 80%, în comparație cu combustibilii fosili convenționali.

gaze reziduale

Acesta este un proiect de 47.000 de tone de etanol pe an, potrivit comunicatului de presă, și poate alimenta jumătate de milion de mașini cu benzină combinată cu etanol.

Cele trei companii implicate în proiect sunt ArcelorMittal, compania de oțel și minerit, LanzaTech, o companie care reciclează carbon și Primetals Technologies, un furnizor de servicii pentru industria siderurgică. Primetals Technologies se va ocupa de partea de inginerie, automatizări, echipamente-cheie și punerea în funcțiune

LanzaTech contribuie cu tehnologie care ajută la reciclarea gazelor rezidual. Cu ajutorul unor microbi patentați de companie, tehnologia transformă deșeurile și reziduurile produse de diverse industrii în combustibili și produse chimice valoroase, printr-un proces de fermentare a gazelor.

Inițiativa poate oferi beneficii de mediu, în comparație cu combustibilii fosili convenționali. Unul din beneficii este faptul că va ajuta la menținerea combustibililor fosili în sol, prin producerea de substanțe chimice și combustibili care altfel ar fi făcute din gaz.

Construcția instalației are loc la centrala de oțel a ArcelorMittal din Ghent, Belgia. Producția de etanol va începe până la mijlocul anului 2017.

Capacitatea inițială totală e de 16.000 de tone. În 2018, prin completarea celei de a doua faze, capacitatea va crește la 47.000 de tone de etanol pe an. Scalată la întregul să potențial în Europa, potrivit comunicatului de presă, tehnologia ar putea duce la producția a 500.000 de tone de bioetanol pe an.

Sursă foto: Flickr.com

 

Mai citește și:

Parlamentul European face primul pas spre economia circulară

50% din totalul energiei folosite de Facebook până în 2018 va proveni din surse regenerabile

Construirea de noi centrale electrice pe bază de cărbune, cea mai stringentă amenințare pentru planetă

 

 

spot_img

Ultimele știri